ЕЛ: Ефес на побједу од Фајнал-фора!

Екипа Анадолу Ефеса повела је са 2:1 у серији против Олимпијакос, победом од 64:60 у трећој утакмици плеј-офа Евролиге.  Ефес на корак од сна! Спанулис није могао сам! Турски великан повео са 2:1 у четвртфиналу Евролиге.

Кошарка 26.04.2017 | 21:00
ЕЛ: Ефес на побједу од Фајнал-фора!
Изабраници Велимира Перасовића одиграли су сјајно крајем првог полувремена и почетком другог, када су при резултату 27:27, направили серију 14:0.

У наставку Ефес није успевао да сломи отпор тима из Пиреја, који је на три минута до краја пришао на само четири поена заостатка (53:49).

Турски клуб имао је пар лоших одлука у нападу, што је Олимпијакос искористио и на 1:26, кошем Кима Бирч смањио на минус три.

Уследио је кош Данстона, а потом тројка Билија Спанулиса који смањује на 59:57. На 30 секунди до краја, Ханикат је ухватио офанзивни скок и повећао на плус четири, а Спанулис у следећем нападу поново погодио тројку за 61:60.

Олимпијакос је направио фаул над Ертелом који је погодио оба бацања за 63:60, а у следећем нападу Спанулис је из тежке позиције промашио за изједначење, после чега је уследило славље домаћина.

Коначан резултат 64:60, поставио је Тајлер Ханикат са линије за слободна бацања.

Најефикаснији у победничкој екипи били су Брајант Данстон са 16 поена, Тома Ертел са 13 и Дерик Браун са 12.

Поражени састав предводили су Спанулис са 15 поена и Принтезис са осам поена и седам скокова.

Четврта утакмица на програму је 28. априла од 20.15, где ће Ефес имати прилику да се по први пут у историји модерне Евролиге пласира на Фајнал-фор.

Ефес је на корак од пласмана на Фајнал фор! Турски великан победио је у Истанбулу екипу Олимпијакоса са 64:60 и повео са 2:1 у четвртфиналној серији Евролиге.

Меч лопту на домаћем терену за пласман на завршни турнир Ефес ће имати у чевртак.

Брајант Данстон је са 16 поена предводио Ефес, три мање убацио је Томас Ертел, а Дерик Браун забележио је 12 поена. Василис Спанулис је са 15 поена био једини са двоцифреним учинком у Олимпијакосу.

Иако је Ефес играо добро у већем делу утакмице, грчки црвено-бели су се захваљујући пре свих искусном Василису Спанулису потпуно вратили у меч и пришли на само поен заостатка 61:60. Наравно да је ту било неких погођених „лудих“ шутева, али је на крају пресудио офанзивни скок Тајлера Ханиката и поени испод коша.

Спанулис у наставку акције није имао срећа при шуту за три јер је лопта скакутала по обручу пет секунди пре краја, а тријумф је оверио Ханикат са пенала.

Чинило се, према виђеном у првој четвртини, да је Олимпијакос некако свежији ушао у утакмицу, док је Ефес мало имао проблем са притиском који доноси домаћи терен.

Отуда и неколико поена прености за госте из Пиреја, мада како је време одмицало, тако се и Ефес усправљао и полако правио преокрет.

Данстон, Грејнџер и Ертел су почели да малтретирају одбрану Олимпијакоса из напада у напад, па су до полувремена стекли шест поена предности (33:27).

Перасовићеви играчи су играли и заиста јаку одбрану, а у трећој четвртини домаћи су стигли и до огромних 17 поена вишка (51:34). И тада се чинило да је решено питање победника. Али тај утисак је итекако био погрешан.  

Евролига плеј-оф, трећа рунда:

среда:

Ефес - Олимпијакос 64:60 (2-1)
20:15 Дарушафака - Реал Мадрид (1-1)

уторак:

Фенербахче - Панатинаикос 79:61 (3-0 у серији)
Басконија - ЦСКА 88:90 (0-3)

среда:

Ефес - Олимпијакос 64:60 (2-1)
20:15 Дарушафака - Реал Мадрид (1-1)

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар