Иванић и студенти из И. Сарајева

Предсједавајући Предсједништва БиХ др Младен Иванић примио је данас у згради Предсједништва БиХ најбоље студенте свих факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Република Српска 26.04.2017 | 18:29
Иванић и студенти из И. Сарајева
Најбољи студенти источног дијела Републике Српске, међу којима је и неколицина са просјечном оцјеном десет, размијенили су са предсједавајућим Иванићем мишљења о образовању, те животу и интересовањима младих и студената, али их је занимало и мишљење др Иванића о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској, БиХ и региону.

Интересовало их је и његово мишљење да ли школовање треба да наставе у земљи или иностранству, каква су његова студентска и професорска искуства, улога међународне заједнице у БиХ и када ће престати политичке тензије у БиХ и региону.

Предсједавајући Предсједништва БиХ рекао је студентима да су политичари најодговорнији за креирање и позитивног и негативног амбијента у земљи и региону, али да не треба да одустану од инсистирања на позитивним стварима, међу које свакако спада и наставак образовања.



Предсједавајући Иванић је изразио наду да ће они студенти који се одлуче да даље школовање наставе у иностранству имати прилику да своје знање примијене у својој земљи.

Предсједавајући Иванић рекао је, такође, да је значај Универзитета у Источном Сарајеву веома битан за развој Републике Српске и да треба створити услове за даљи развој ове високошколске установе, наводи се у саопштењу Предсједништва БиХ.

Са предсједавајућим Предсједништва БиХ разговарали су Џенита Меша (Саобраћајни факултета Добој), Свјетлана Тешић (Пољопривредни факултет Источно Сарајево), Милош Тошић (Правни факултет Пале), Димитрије Трифковић (Одсјек историје Филозофског факултета Пале), Крсто Батинић (Машински факултет), Раде Божић (Факултет пословне економије Бијељина), Дарио Балабан (Технолошки факултет Зворник), Миљан Алексић (Православни богословски факултет), Наталија Драшковић (Економски факултет Пале), Александар Дринић (Музичка академија), Зорана Мандић (Електротехнички факултет), Сања Глигорић (Факултет физичког васпитања и спорта).



Пријему су присуствовали и проф. мр Сандра Ивановић, проректорка за студентска питања, културу, умјетност и спорт, доц.др Драга Мастиловић, декан Филозофског факултета, проф. др Зоран Љубоје, декан Електротехничког факултета, проф. мр Дражан Косорић, декан Музичке академије и проф. др Борислав Цицовић, декан Факултета физичког васпитања, наведено је у саопштењу Предсједништва БиХ.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Студент_из_масе_Етф

12.02.2019 09:44

Каккви професори и декани у Исоцном Сарајеву. Љубоје декан... Гдје је он био прије рата ....

ОДГОВОРИТЕ