Смјена генерација у Француској!

На ширем списку за наступ на Еуробаскету налази се чак 37 имена. Без Паркера, Дијаоа, Желабала, Пјетруса, али ту је Батум.

Кошарка 27.04.2017 | 22:15
Смјена генерација у Француској!
Селектор Француске Венсан Коле ширим списком кандидата за овогодишњи Еуробаскет је најавио подмлађивање националног тима.

"Костур" екипе која је деценију и по постизала одличне резултате на великим такмичењима опростио се освајањем шестог места на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру. За Француску, тако, више неће играти Тони Паркер, Борис Дијао, Флоран Пјетрус и Микаел Желабал.

Од играча који су се прикључили "старој гарди" и последњих година били мање или више стандардни репрезентативци, ту су Никола Батум, Нандо Де Коло, Тома Ертел, Ким Тили, Антоан Дио, Шарл Кауди, али велики део списка заузимају и младе снаге, међу којима има много НБА играча.

То су Лео Вестерман (Жалгирис), Руди Гобер (Јута), Еван Фурније (Орландо), Кевин Серафан (Индијана), Жофри Ловерњ (Чикаго), Тимоте Луваву (Филаделфија), затим Франк Нтиликина, коме се прогнозира висок пласман на предстојећем драфту…

У Колеовом ширем избору је и центар Мега Лекса Алфа Каба.

"Триколори" су жребани у А групу Европског првенства у Хелсинкију, заједно са Финском, Грчком, Пољском, Словенијом и Исландом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар