Расуло у Панатинаикосу!

Џејмс, Синглтон, Габријел и Фоцис иду у Атину авионом, Гист једини прихватио казну! Играчи прво хтели колективно да одбаце казну газде Димитриса Јанакопулоса, али се касније ситуација изменила. . .

Кошарка 26.04.2017 | 17:50
Расуло у Панатинаикосу!
Опште расуло - играчи Панатинаикоса дигли буну против страховладе газде Димитриса Јанакопулоса!

Одлуком газде посрнулог гиганта из Атине да откаже све авионске карте за експедицију у Истанбулу и казни је тако што ће пут од 1.100 километара прећи аутобусом изазвала је страшну реакцију код играча! Како јављају бројни грчки, али и поједини турски медији,Јанакопулосова одлука после тешког пораза од Фенербахчеа у четвртфиналу Евролиге резигнирала је кошаркаше. Толико да су прво колективно одбили да се аутобусом „клацкају“ више од 11 часова на путу до куће. Међутим, убрзо дошло је до размимоилажења у размишљању међу побуњеним играчима. 

Екипа је прво тражила објашњење за овакав вид казне, а онда је грчки део (Папас, Харалампопулос, Бурусис и Калатес) одлучио да ипак прихвати мере и заузме своја места у бусу. Амерички кошаркаши нису одустајали од својих захтева, па су кренули да делују одвојено од екипе. Ипак, и ту је врло брзо дошло до раздора. 

Мајк Џејмс, Крис Синглтон и Кени Габријел, са њима и Адонис Фоцис оглушили су се о казну и купили авионске карте о свом трошку! Џејмс Фелдин и Кеј Си Риверс, који су прво желели да крену у Атину авионом заједно са поменутом четворком, касније су променили одлуку и ушли у аутобус са тренером Ћавијем Пасквалом, његовим помоћницима и медицинским особљем, као и грчким саиграчима. 

Како се наводи, једини играч који је од првог момента прихватио казну био је Џејмс Гист, који је одмах отишао у аутобус са члановима стручног штаба, без поговора. 

Оно што је такође занимљиво јесте да је Деметрис Николс напустио екипу и директно из Истанбула одлетео за Сједињене Америчке Државе. Међутим, овде се ради о томе да јеНиколсу истекао уговор са Панатинаикосом, који је важио само за Евролигу. А после „метлања“ од Фенера, он је завршен. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар