Бартон суспендован на 18 мјесеци, кладио се 1260 пута!

Фудбалер Барнлија Џои Бартон суспендован је на 18 месеци због оптужби у вези са клађењем, пише ББЦ.

Фудбал 27.04.2017 | 21:30
Бартон суспендован на 18 мјесеци, кладио се 1260 пута!
Бартон је кажњен и са 30.000 фунти, а правило фудбалске асоцијације Енглеске је прекршио кладећи се чак 1260 пут између марта 2006. и маја 2016. године.

Фудбалер у позним играчким годинама (34) наводи да ће се жалити на дужину казне јер га казна тера у превремену пензију. Осим тога, он указује да је проблем дубљи од кажњавања појединачних играча.

На свом вебсајту истиче да "није реч о намештању мечева" као и да се "ни у једном тренутку не доводи у питање његов интегритет".

"Тачно је да сам прекршио правила којима се воде професионални фудбалери, али верујем да је казна строжа него што би била да је реч о неком мање контроверзном фудбалеру"рекао је Бартон.

Жали се и на чињеницу да ФА није узела у обзир то што је раније указао на проблем који има са коцкањем.

"Ако ФА заиста жели да стане на пут коцкању у фудбалу, мора да обрати пажњу и на сопствену зависност од коцкарских компанија, њиховој улози у фудбалу и спортским преносима, уместо што само окривљују играче који се кладе" каже Бартон.

Некадашњи играч Манчестер Ситија, Њукасла и Квинс Парк Ренџерса је у Барнлију од јануара, а претходно је играо на Ајброксу за Глазгов Ренџерсе.

Проблеме се коцкањем имао је и док је играо у Шкотској, а последњи такви проблеми датирају из прошле године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар