Куп - Црно-бијели на Карађорђу: Реми није добар за Партизан!

Тренер тима из Хумске Марко Николић жели победу над Лалама и у Купу Србије (19, ТВ Арена спорт 1).

Фудбал 26.04.2017 | 13:00
Куп - Црно-бијели на Карађорђу: Реми није добар за Партизан!
Само четири дана после првенственог, који је био узбудљивији због дешавања ван терена, него на њему, Партизан и Војводина одиграће дуел и у Купу Србије. У вероватно наелектрисаној атмосфери новосадског Карађорђа (19.00, ТВ Аренспорт 1).

Црно-бели су из више разлога фаворити. И то не благи. Више од тога. Иза њих је серија од 29 утакмица без пораза, од којих су девет последњих све сами тријумфи, превазишли су кризу игре од пре две седмице, у прошлој су туклу два конкурента за трофеје (Црвену звезду и Војводину), имају најефикасније играче у држави и у овом тренутку делују незаустављиво.

"Не очекујем да прва утакмица реши питање путника у финале. Тешко је да у дуелу два квалитетна ривала резултат једном дефинише пролаз. Куп је елиминационо такмичење, али овај меч неће то да одреди. Као тренер Партизана никада не могу да размишљам да је реми добар", каже Марко Николић.

Новосађани су, пак, опхрвани проблемима. Није баш да могу да се похвале добрим резултатима (само две победе на минулих седам мечева), затим су пред лигашки сусрет у Хумској изненада остали без тренера Александра Веселиновића, њега је заменио Радослав Батак који је имао мало времена да се упозна са играчима и спреми их за важан меч. С друге стране, Лале имају посебан мотив у чињеници да је финале заказано на њиховом Карађорђу, али да би се на њега вратиле потребно је да остваре што бољи резултат.

"Најбитније је да у меч уђемо са позитивном енергијом, отвореног гарда с намером да постигнемо гол. Мало је, иначе, било времена за корените промене. Биће их сигурно у односу на прертходни дуел са црно-белима", каже дебитант на клупи Новосађана Радослав Батак. 

Можда да дају гол? То врло лако полази за ногом фудбалерима Војводине кад играју пред својом публиком. Рачунајући сва такмичења (Европа, првенство, куп) ове сезоне су кући дали бар по гол на 18 од 21 утакмице. У прошлој рунди масовнијег такмичења чак пет Борцу из Чачка...

Ипак, Партизан је у сјајној форми. Посебно убедљив у гостима. После фебруарског дуела на Маракани ушао је у серију ефикасних игара, па је ван свог стадиона сваки од пет тријумфа украсио са најмање два дата гола.

Тимови немају проблема са кажњеним играчима, а што се тиче повређених, Партизан ће ограти без дуже одсустног Алена Стевановића, можда и Немање Милетића.

ВОЈВОДИНА - ПАРТИЗАН (19, Аренаспорт 1)
Стадион: Карађорђе (Нови Сад)
Судија: Данило Грујић (Ниш)

Војводина (4-2-3-1): Роцков - Лакићевић, Планић, Пушкарић, Антић - Вукасовић, Палочевић - Бабић, Мелег, Трујић - Малбашић.

Партизан (4-4-2): Кљајић - Вулићевић, Миленковић, Остојић, Милетић - Јанковић, Јевтовић, Евертон, Леонардо - Тавамба, Ђурђевић.

ПОСЛЕДЊИХ ПЕТ

ВОЈВОДИНА
Борац Ч. (Д) 5:2
Раднички Ниш (Д) 1:1
Радник Сур. (Г) 0:0
Напредак (Д) 2:1
Партизан (Г) 0:1

ПАРТИЗАН
Вождовац (Г) 2:1
Радник Сур. (Д) 2:1
Нови Пазар (Г) 3:1
Црвена звезда (Г) 3:1
Војводина (Д) 1:0

МЕЂУСОБНИ СКОР
159 41 34 84 181:289

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар