Серена Настасеу: Пуцај, расисто, пробај...!

Серена Вилијамс рекла је да је тужна што живи у друштву у ком људи попут Илие Настасеа могу да вређају њу и њено нерођено дете.

Тенис 27.04.2017 | 14:45
Серена Настасеу: Пуцај, расисто, пробај...!
"Тужна сам због чињенице да живимо у друштву где људи попут Илие Настасеа могу да изнесу расистичке коментаре у вези са мном, мојим изгледом и мојим нерођеним дететом", рекла је Серена.

Најбољи тенисер у историји Румуније, а сада селектор ФЕД Куп тима наших суседа, био је у центру пажње прошлог викенда – најпре због споменутих расистичких коментара, а потом и због вређања судије и селекторке Велике Британије.

"Ово сам рекла већ једном, али ћу поновити – овај свет прошао је огроман пут, али му очигледно предстоји још доста. Истина је да смо на том путу срушили многе баријере, али нас чека још много тога. Овакве ствари, као и било које друге, неће ме спречити да улажем у љубав, светлост и позитивност свега онога што радим. Нећу престати да се борим за оно што је исправно. Можеш да пробаш да пуцаш на мене својим речима, да пробаш да ме убијеш мржњом, али ћу се издићи изнад свега", закључила је прва тенисерка света.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар