Анализа: Жељко је симбол Фенеровог успона!

Историјска ноћ најтрофејнијег мајстора! Гледајући целу Жељкову историју у плеј-оф окршајима - добио је чак 23 од укупно 30 наступа! И само једном није успео да обезбеди пласман на Фајнал-фор када се већ налазио у доигравању. Било је то 2006. године, у време када је водио Панатинаикос против тадашње Тау Керамике (сада Басконије).

Кошарка 26.04.2017 | 11:15
Анализа: Жељко је симбол Фенеровог успона!
Биле су потребне две године да би се успоставио прави систем, али Фенербахче под вођством Жељка Обрадовића сваке године подиже лествицу на следећи ниво. Претпрошле године четврти, прошле други, ове... Још се не зна. Али, Фенербахче један је од главних фаворита да се у Истанбулу окити првом, историјском шампионском круном. 

А највећу заслугу за то имаће управо најтрофејнији европски тренер свих времена. Откако је Фенербахче први пут ступио у четвртфинале, не зна за пораз! Три учешћа и скор 9-0! Ове сезоне пометлан је Панатинаикос, прошле године пао је Реал Мадрид, пре тога Макаби из Тел Авива... 

Гледајући целу Жељкову историју у плеј-оф окршајима - добио је чак 23 од укупно 30 наступа! И само једном није успео да обезбеди пласман на Фајнал-фор када се већ налазио у доигравању. Било је то 2006. године, у време када је водио Панатинаикос против тадашње Тау Керамике (сада Басконије).

За Жељка Обрадовића биће ово 16. учешће на Ф4 у 23 године са шест различитих тимова. Уједно, ово му је трећи пут у пребогатој каријери да три пута заредом буде учесник завршног турнира (1994-1996, 2000-2002, 2015-2017). 

Али, Жељка бројке не занимају, већ само трофеји. И то како да његов тим побољша игру.

„Волео бих да честитам играчима, играли су добро против Панатианикоса. Пребродили смо две изазовне утакмице у Атини. Било је потребно да останемо мирни код куће. Били смо бољи током првог дела. Наш противник је један јако квалитетан тим. Има много квалитетних играча и веома доброг тренера. Имали смо проблем - 19 изгубљених и три продате лопте. Вероватно се то догодило зато што су извршили притисак на нас“, поручио је Обрадовић и наставио:

„Ово је незаборавна ноћ. Желим Панатинаикосу све најбоље у наставку сезоне. Захвалио бих се играчима, управи, председнику клуба и свим људима који раде у Фенеру на трећем узастопном учешћу на Ф4. Не размишљамо о резултату, само размишљамо о напретку“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар