Новица о сукобу са Џикићем и прозивкама ''Делија''!

Капитен Партизана Новица Величковић потврдио је сукоб са тренером Александром Џикићем и истакао да му нису сметале прозивке Звездиних навијача.  Зато сам се и вратио! Играш у пуној хали, њих 5. 000 ти посвети толику пажњу. . . Мени је то скроз ОК! “У иностранству сам ионако угасио“, смеје се понајбољи играч Партизана.

Кошарка 26.04.2017 | 09:45
Новица о сукобу са Џикићем и прозивкама ''Делија''!
Величковић је после пораза од Црвене звезде (85:74) у другом колу Кошаркашке Суперлиге истакао да се баш због таквих утакмица вратио у Србију.

Ретко ћете чути овакве речи од спортисте. Али Новица Величковић је заиста одрастао уз вечите дербије. И уз Партизан наравно. Научио се он и на победе и на поразе, па и на увреде које са трибина стижу од противничких навијача. Па је после овог последњег вечитог дербија у МОЗЗАРТ Суперлиги и његов одговор на питање како коментарише сталне прозивке присталица Црвене звезде био заиста јединствен.

“Наравно да нико не воли да га вређају, али мене то стварно мотивише. Право да вам кажем због оваквих дербија сам се и вратио у Србију. У иностранству сам ионако ’угасио’, а овде играш пред пуном халом, а њих 5.000 посвети теби толику пажњу... Мени је то скроз ОК“, искрено ће Величковић, иако би вероватно сви они који баш и не разумеју страст коју носи дерби рекли да је луд.

А није. Само је живео са њима. И зна шта је потребно да се добије. И шта је вечерас недостајало црно-белима.

“Ја верујем у само један сегмент, а то је енергија, односно борба. У дербијима не одлучује тактика. Ионак сви знамо једни другима све нападе и поставке. Има понекад и доза среће, али најважнији су велика жеља и мотивација“.

„Мене то мотивише и то је дерби, највише сам се због тога и враћао у Партизан. Ја сам се у иностранству угасио. Играш професионално, зарађујеш новац, али нема тог жара, борбе и паљења. Када сам бирао преко лета где ћу наставити каријеру... Знаш када играш дерби пред пуном халом, то је сјајан осећај. Немам ништа против, нећу никада да се свађам са навијачима. Волим да имам контакт са навијачима Партизана“, рекао је Величковић.

Конкретно о овој данашњој утакмици...

“Одлучила су само два или три минута наше лоше, односно Звездине добре игре кад су се одлепили. Међутим , нису нас изненадили вечерас. Добра су екипа, играју јако добро целе сезоне. Нама је важно да схватимо да можемо да се носимо са њима само ако свих 40 минута играмо максимално, а не као против Вршца у првом колу. Имамо шансе кад им одговоримо на прави начин. Али добро, биће ту још дербија, до краја сезоне има да се игра“.

Он је додао је да је сукоб са тренером Џикићем оставио иза себе и да је то нормално у професионалном спорту.

„Кошарка је нешто најбитније, нешто што највише волим на свету, као и он. Породица је породица, а ово је моја кошаркашка породица. Готово свакодневно и на тренингу имамо контакте, професионалци смо и остављам то иза себе“, додао је Новица.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар