Доктор је нањушио ''шифру''...!

Не мораш да побеђујеш да би био први! Стабилност, али пре свега константност у освајању подијума. То је једноставно ВР 46 феномен коме не треба чак ни победа за освајање царског места на врху табеле Мото ГП ратника.

Остали спортови 27.04.2017 | 10:45
Доктор је нањушио ''шифру''...!
Валентино Роси се пришуњао водећој позицији у Мото ГП шампионату лагано, готово нечујно доктрином константног освајања подијума. Марк Маркез и Маверик Вињалес су падали, а он није. Тако је доказао да је кључ, односно шифра успеха у константности.

“Ово је стварно велико, лепо изненађење поготово после предсезонских тестова када је заиста буквално ишло тешко. Очигледно је мени и мом тиму било потребно мало више времена да схватимо овај мотор како би направили подешавања која нам највише одговарају”, рекао је Роси и направио поређење садашње Јамахине машине са оном од прошле сезоне.

“Сада знам да могу да нападам. Тако је било са Калом Крачлуом у Аргентини и Педросом у Тексасу. Битно је да могу да нападам, јер прошле године сам био брз, али увек је постојао један део трке када би мотор био веома трапав. То је обично бивало одмах након почетка трке”, констатује Роси са 56 бодова у џепу и генералном пласману.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар