Анализа: Шампионски расплет - Реал или Барса?!

Реалова два дербија за титулу, Барса стрепи од Виљареала и чека кикс љутог ривала! Барселона има знатно лакши распоред, али и велики проблем јер не зависи сама од себе.

Фудбал 26.04.2017 | 14:30
Анализа: Шампионски расплет - Реал или Барса?!
Време је да Ел класико на кратко оде у заборав, јер се већ од сутра наставља жестока битка за шампионску титулу у шпанском првенству. Оба тима имају по 75 бодова, с тим што је Барселона у овом тренутку лидер због боље гол разлике, има и бољи међусобни скор, али и утакмицу више од највећег ривала, па су Мадриђани ближи најважнијем трофеју у шпанском фудбалу.

Реал Мадриду је остало пет утакмица до краја, од чега три на страни, али се чини да ће му бити далеко теже код куће, јер му у госте стижу Валенсија и Севиља, тимови који су у стању да закомпликују борбу за трофеј.

Барселона има знатно лакши распоред, али и велики проблем јер не зависи сама од себе. Каталонце сутра очекује лаган посао са Осасуном, али онда у наредна три кола иде на ноге Еспањолу и Лас Палмасу, док ће у међувремену дочекати Виљареал на Ноу Кампу. Ако тај низ заврши успешно, састав Луиса Енрикеа неће имати ни највећух проблема са Еибаром у последњем колу.

Краљевском клубу неће бити лако ни сутра на Ријазору у Ла Коруњи, без обзира што су везали седам узастопних победа над овим ривалом. После Валенсије Зиданов тим иде на ноге Гранади, па дочекује Севиљу, а у последњем колу ће у госте увек неугодној Малаги.

Реалу ће додатне компликације направити мечеви полуфинала Лиге шампиона са Атлетиком, који ће доћи између 35. и 37. кола. Много тога ће зависити и у каквом ће расположењу после тих окршаја бити Зиданов тим.

БАРСЕЛОНА – 75 бодова:

Осасуна (Д) – 26. април, 19.30
Еспањол (Г) – 29. април, 20.45
Виљареал (Д) - 6. мај, 18.30
Лас Палмас (Г) – 14. мај, 17.00
Еибар (Д) – 21. мај, 17.00

РЕАЛ МАДРИД – 75 бодова:

Ла Коруња (Г) – 26. апрли, 21.30
Валенсија (Д) – 29. април, 16.15
Гранада (Г) – 6. мај, 20.45
Севиља (Д) – 14. мај, 17.00
Малага (Г) – 21. мај, 17.00

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар