Шампион Европе, Кукољ: Осјећај је феноменалан!

Мораће да прође још времена да се утисци слегну! Џудо је непредвидив спорт, свака грешка може скупо да кошта и не обећавам злато на СП - каже нови европски првак у џудоу.

Остали спортови 27.04.2017 | 08:15
Шампион Европе, Кукољ: Осјећај је феноменалан!
Репрезентативац Србије у џудоу Александар Кукољ, после титуле првака Европе освојене претходног викенда у Варшави, најавио је поход и на златну медаљу на овогодишњем шампионату света у Будимпешти.

Кукољ је на пријему код министра омладине и спорта Вање Удовичића у Палати Србијапоручио да када је спреман на сваком такмичењу има највише амбиције, па чак и на Олимпијским играма.

"На Европском првенству најављивао сам да пуцам на злато. Не постоји више такмичење на којем не јурим титулу када сам спреман. Ипак, џудо је непредвидив спорт, свака грешка може скупо да кошта и не обећавам злато, али пуцам на њега и обећавам велику борбу",рекао је Кукољ новинарима после пријема код министра Вање Удовичића.

Како је нагласио, још му се нису слегли утисци након што је дошао до крова Европе у категорији до 90 килограма.

"Осећај је феноменалан, мораће да прође још времена да се утисци слегну. После самог такмичења на постољу нисам имао јаке емоције јер сам био "угашен" (умор прим. аут.) и требало ми је мало да се вратим у нормалу".

Успех Кукоља већи је јер се више од годину дана бори с повредом и тек ће се у наредом периоду посветити рехабилитацији.

"Није било лако такмичење. Гледао сам борбе касније и био убедљив, нисам се осећао угроженим... Веровао сам у себе и свој 18-годишњим бављењем џудом", рекао је Кукољ.

Његов тренер Никола Милошевић казао је да је очекивао злато у Пољској.

 "Било је напето. Две године смо заједно, иза нас је много ствари и знам колико је спреман Александар да пружи. Овај резултат није изненађење, подсетио сам га на реченицу 'Нисмо дошли у Пољску по медаљу, већ по титулу'. Исто тако не би се изненадило ни да дође до финала Светског првенства", закључио је Милошевић.

Министар Удовичић је честитао Кукољу на великом успеху у Варшави и пожелео му много среће и на наредним такмичењима, посебно Олимпијским играма у Токију.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар