Анализа: Шта ће бити са Ђиђом?!

Четири варијанте као четири животна пута! Рајола још неће за сто са Кинезима. . . Шта нуди Манчестер? Како би у игру могао да уђе Реал? Где је у свему Јуве?

Фудбал 26.04.2017 | 00:00
Анализа: Шта ће бити са Ђиђом?!
Милан никад слабији, још једна сезона која ће брзо пасти у заборав, али зато потражња за неким фудбалером Росонера никад већа! Помама за једином правом звездом коју седмоструки шампион Европе тренутно има у својим редовима дрма Италију већ месецима. Ради се, наравно, о најперспективнијем голману света - Ђанлуиђију Донаруми. 

Најновије информације са Апенина кажу да је агент 18-годишњег чувара мреже - Мино Рајола, почео да игра прљаво и да се трка за овог момка озбиљно захуктава.

О чему се ради?

Контроверзни агент недељама уназад одлагао је почетак преговора око новог уговора, а све под изговором да жели да се коначно заврши продаја Милана Кинезима. Сада, када се то коначно догодило, Рајола поново одлаже преговоре. Има и нови услов:да сачекамо и видимо шта планирају нови власници, како ће изгледати реконструкција тима, ко ће доћи, ко отићи... Рајола очигледно не верује Кинезима, сматра да немају средства која обећавају и да неће успети у својим намерама да направе респектабилан тим, а то је први услов да Донарума продужи сарадњу са Миланом која истиче у јуну 2018. године. Отуда и читава игранка. Случај "Ђиђо", пише Газета дело Спорт, мога би да се даље развија у неколико праваца...

Варијанта прва - останак у Милану
Мино Рајола и Ђанлуиђи Донарума на столу имају отворену понуду Милана која гласи - са садашњих 160.000 евра годишње плата би по новом уговору који би важио до 2022. скочила на 3.200.000, плус бонуси који би могли да подигну основна примања и до4.500.000, плус капитенска трака. Рајола тврди да параф апсолутно не зависи од новца, већ од амбиција Росонера. Ђиђова жеља не доводи се у питање, он жели да остане, Милан је његов први избор.

Варијанта друга - Јувентус
По многима, Јуве је најозбиљнији потенцијални купац, или боље рећи ловац, пошто постоји и доста реална опција да Стара дама Буфоновог наследника доведе и без обештећења. Наводно, Маротини људи увелико разговарају са Донаруминим родитељима и убеђују их да је за њиховог сина Торино најбоља опција. Милан не жели да свој најбољи продукт у последњих неколико деценија прода великом ривалу и тренутно му на руку иде и то што ниРајола није за ту варијанту. Наиме, Буфон ће сигурно бранити још годину дана, што значи да би Ђиђо седео на клупи. А онда и могућност да се Буфон предосмили, да одигра још једну сезону... Јуве као по обичају ровари, напада с бока. То је њихов проверени рецепт. Поред тога што има потребан новац - процењује се да би Милан морао да прода Донаруму овог лета за 50.000.000, ако не дође до договора око наставка сарадње, како не би остао без ичега - постоји могућност и да Бепе Марота профитира од Милановог евентуалног ината. Јер Газета пише следеће: ако би Рајола наставио да "филозофира", Милан би могао да одбије све понуде и на своју штету сачува младог голмана до 2018. А онда наступа Јуве, знате већ како...

Варијанта трећа - Реал Мадрид
Реал баца удице на све стране, где год се појави нека сензација. Тако је и у случајуДонаруме. Да је Галијани остао на Сан Сиру, Краљевски клуб би вероватно био фаворит (у варијанти да Ђиђи одлучи да иде), с обзиром на његове сјајне односе са Флорентином Перезом, овако... Дон Флорентино не воли Рајолу и тешко да ће сарађивати с њим, мада ако се остваре медијске спекулације да би познати ћелавац могао ново запослење да нађе у Мадриду... то већ мења ситуацију.    

Варијанта четврта - Енглези
Иако Рајола тврди да се не ради о новцу, тај фактор је немогуће занемарити. А зна се где новца највише има. Нове информације из Италије кажу да је на адресу Ђанлуиђија Донаруме, односно његовог агента, стигла више него дупло јаче понуда од Миланове за наставак сарадње. Ради се наводно о Манчестер Јунајтеду, који је спреман да за плату младог голмана издвоји чак 7.500.000 евра. Мурињо би, наиме, овог лета могао да остане безДавида де Хее, а идеалну замену види баш у Донаруми. Исти извор пише да се очекује да сличну понуду на сто баци и градски ривал Сити. Процене су да би Милан могао да пристане на обештећење од 50.000.000 евра, уколико би Ђиђо саопштио да дефинитивно не жели да потпише нови уговор, што не би био никакав проблем за Енглезе. Код ове варијанте никако не би требало занемарити да Мино Рајола јако воли да послује са галантним Острвљанима и да им отима милионе кроз чудесне клаузуле. 

Дан одлуке се ближи, а сигурно је само једно - најмање ће се питати Донарума и његова љубав према Милану.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар