"Ритерн" Серене: Расисто!

Најбоља тенисерка свих времена, будућа мама Серена Вилијамс одговорила тениској легенди Илие Настасеу који је имао неприкладан коментар (најблаже речено) о њеној трудноћи.

Тенис 26.04.2017 | 19:45
"Ритерн" Серене: Расисто!
Серена Вилијамс, без премца, најбоља тенисерка свих времена, обрадовала је све обожаваоце вешћу да је трудна и да ће до краја године постати мајка.

Али, било је и оних који се ту радосну и лепу вест прокоментарисали на заиста ружан начин. Тај неко је легенда тениса Илие Настасе који се запитао какве ће боје коже бити беба.

Због тог коментара, Румун Настасе, који је имао надимак "Насте" (Гадни) током каријере, дошао је на стуб срама.

Одговорила му је и Серена Вилијамс која је верена за кооснивача wеб сајта Реддит Алексиса Оханијана.

"Разочарана сам сазнањем да живим у друштву где људи попут Настасеа могу да дају такав расистички коментар упућен мени и нерођеној беби", написала је оња на Инстаграму, додајући да је свет направио цивилизацијски помак, али да још има много тога да се уради.

"Многе баријере су порушене, али има још много, много тога да се поруши. Ово и слични коментари ме неће зауставити у жељи да ширим љубав, светлост и позитиву", додала је она.

Настасе, пак, не може да верује да је реченица коју је изговорио на конференцији за новинаре, окарактерисана као расистичка.

"Коју сам то реч изговорио да бих био назван расистом?", запитао се Настасе у изјави за АП.

Додао је и да је пријатељ са Сереном Вилијамс.

Настасе је 70-их година прошплог века освојио две гренд слем титуле, а у каријери је освојио више од 100 АТП трофеја. Члан је Тениске куће славних.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар