Мото ГП: Зарко одговорио Доктору!

Агресиван сам, али и то је део тркања! Актуелном Мото 2 шампиону је на неки начин жао због потенцијално инцидентне ситуације са Росијем, али и даље мисли да Италијан нема право да га прекорева.

Остали спортови 26.04.2017 | 15:15
Мото ГП: Зарко одговорио Доктору!
Сви знају да су се Валентино Роси и Жоан Зарко споречкали на стази. Актуелни Мото 2 шампион је ризичним потезом кренуо у претицање Италијана. Све се на срећу срећно завршило, а Доктор је на крају попио пенализацију због сечења кривине која га није померила са заслуженог другог места на ВН Америке.

“Задовољан сам резултатом, али почетак трке је био тежак и није било лако доћи до добре позиције. Хтео сам да пратим водеће возаче и покушао сам да останем баш уз Валентина. Био сам у могућности да се борим са њим. У трећој кривини сам имао мало већу брзину него он. Можда је било превише уско, али на срећу ништа озбиљније се није десило”, рекао јеЗарко да би након тога демантовао Росијев прекор који се односи на начин на који је мотоциклиста Јамаха Тех 3 тима реаговао.

“Био сам брз на улазу у кривину и могао сам да задржим идеалну путању. Он је морао да скрати стазу. Онда, није пустио гас тако да је добио казну од три десетинке, а то на крају није утицало на његов резултат. То није био проблем јер је и то део трке. Заиста нисам желео да изазовем проблем са Росијем, јер знам да од њега могу доста да научим. Пета позиција је одличан резултат и ја сам задовољан јер је подијум био близу” рекао је Зарко.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар