КЛС: Вјечити дерби - чин четврти!

У уторак и среду на програму је друго коло Кошаркашке лиге Србије, а у центру пажње јесте вечити дерби између Црвене звезде и Партизана.

Кошарка 25.04.2017 | 11:45
КЛС: Вјечити дерби - чин четврти!
Актулени шампион жели да дође до хет-трика и на домаћој сцени, пошто је то учинио и на регионалној, али и да освоји другу триплу-круну у последње три године, односно укупно осми трофеј.

С друге стране, и црно-бели имају своје амбиције и план, а оба тима била су успешна на отварању сезоне – Звезда је била убедљива против Спартака у Суботици, док се Партизан намучио против Вршца.

Домаћин ће бити Црвена звезда, а са Малог Калемегдана стигао је апел "да се без улазница за предстојећу утакмицу не прилази дворани јер улаз без карата неће бити могућ".

Дејан Радоњић, тренер Црвене звезде, подсетио је у најави дербија да је добро познато шта носе утакмице против Партизана.

"Овде се живи за дерби и од дербија. Јасно је зашто је то тако и зашто ће увек да буде тако, без обзира на све утакмице које се играју мимо тих дуела. Поставља се питање да ли уопште има фаворита. Много пута се дешавало да победи екипа која има мање шансе", рекао је Радоњић.

Бранко Лазић, који је последњих два месеца играо по повредом и боловима, делимично се опоравио и играће против вечитог ривала, док ће се Стефан Јовић, први плеј и најважнији играч екипе, средином недеље прикључити саиграчима на тренингу.

Александар Џикић, тренер кошаркаша Партизана, скромно је најавио дерби – истакавши да ривал имао добар тим и успешну сезону.

"Звезда има предност домаћег терена, у нашим сусретима то има посебну тежину. Они су добар тим, имају успешну сезону", било је све што је Џикић.

Биће ово четврти међусобни дуел два највећа српска клуба ове сезоне – скор у АБА лиги је изјендачен, док је Звезда славила у финалу Купа Радивоја Кораћа.

Улаз у халу Александар Николић биће могућ два часа пре почетка сусрета.

Кошаркашка лига Србије:

20.00 Црвена звезда – Партизан

среда:
19.00 Динамик – Спартак
19.30 Борац – Мега Лекс
21.00 Вршац – ФМП

Табела:
1. Црвена звезда 1/0
2. ФМП 1/0
3. Борац 1/0
4. Партизан 1/0
5. Вршац 0/1
6. Динамик 0/1
7. Мега Лекс 0/1
8. Спартак 0/1

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар