Верицу Ракочевић силовао познаник!

Верица Ракочевић (69) била је жртва силовања са осамнаест година!

Забава 24.04.2017 | 23:44
Верицу Ракочевић силовао познаник!
Ужасан догађај од пре тачно 51 годину на креаторку је оставио дубок траг.

- Ружно искуство доживела сам са 18 година. Силовао ме је познаник. Било је тренутака када сам себи пребацивала то што сам уопште дошла у ситуацију да ми се догоди тако нешто. Али никада то нисам доживела, нити то осећам као своју срамоту. То је срамота силоватеља. Силовање бих окарактерисала као жељу за понижењем. То није сексуална жеља, већ жеља за доминацијом и понижењем.

Може неко да се облачи како год хоће и да вас еротски изазива колико хоће, али вам то не даје за право да га силујете - испричала је Верица у једном интервјуу пре десет дана.

Ужасан догађај

 - Никада га нисам тужила, нисам имала жељу за осветом, иако мислим да је то грешка. Данас не осуђујем ни себе ни ту особу. Тај ужасан догађај ме је на неки начин ојачао, пре свега јер сам доста разговарала с правим људима у право време.

Из свега тога покушала сам да максимално извучем поуке, онолико колико то може из једног таквог искуства. Кроз живот сам увек корачала подигнуте главе, чак и после тога - закључила је Верица, пише Курир.

Страх од мушкараца

Ипак, дуго је у себи носила страх. Како је рекла, плашила се да пређе улицу, плашила се аутобуса, авиона.... Али и мушкараца. Страх од мушког рода је према њеним речима, након силовања трајао читаву деценију.

- Кризу поверења према мушкарцима превазилазила сам снагом доминације над њима. Оног тренутка када сам се остварила у послу, све је то нестало. Иначе, родитељи су једини којима то никад нисам рекла. Имала сам утисак да сам то умела боље да превазиђем од онога како би они то превазишли - каже чувена креаторка.

Девојке, ако се то деси, потражите помоћ

Креаторка жели да својом исповешћу охрабри жене које су доживеле нешто слично. - Најбитније је да жртва потражи стручњака који ће покушати да ствари постави на право место и уклони осећај кривице и самооптуживања - поручује Верица.

(Ало)

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Њен рад

26.04.2017 19:31

Била сам знатизељна и погледала њене креације. Она је у врху моде Глобално. Стета да се није сјетила да посаље неку креацију рецимо краљевским куцама.

ОДГОВОРИТЕ