Богдан: Фајнал фор нам неће измаћи!

Богдан Богдановић је потпуно сазрео, генерал је војске Жељка Обрадовића и води турски тим ка завршном турниру у Истанбулу, а онда у напад на европску титулу.

Кошарка 25.04.2017 | 10:15
Богдан: Фајнал фор нам неће измаћи!
Постао је вођа Фенербахчеа. У четвртфиналној серији не игра сам против Панатинаикоса, али је у оба атинска окршаја задао кобни ударац грчком гиганту. Није ни Жељко Обрадовић имао много милости према бившем клубу који је пет пута водио до титуле Евролиге, а управо се и наш репрезентативни шутер сетио бившег клуба.

- Она атмосфера коју праве навијачи Панатинаикоса ме је подсетила на амбијент док сам играо у Партизану. Невероватно су бучни... Стварно је тешко било играти и победити два пута у Атини. Идемо корак по корак, још ништа није готово. Они су два пута поражени, може сваком да се догоди, морамо да останемо мирни и концентрисани. Још један тријумф нам треба за фајнал фор - поручио је Богдановић за Блицспорт.

После маестралне партије у првом мечу Топ 8 фазе Евролиге, Богдановић је понео епитет МВП прве рунде. Међутим, утакмица број два у хали ОАКА донела је Фенеру другу победу у Атини уз још бољу партију српског репрезентативца. За 35 минута нанизао је 25 поена, шутирајући 5/7 за два поена, 5/8 тројке, на шта је додао осам скокова, шест асистенција и валоризацију од 35 индексних поена.

- Друга утакмица је била на једну лопту, Кејси Риверс је промашио тројку у финишу, а ја сам тада два пута изгубио лопту. Некад добијеш, некад изгубиш, то је кошарка. Играли смо одлично као тим и поносан сам на саиграче.

Четвртфинална серија се преселила у Истанбул и Фенербахче има две меч лопте пред својим навијачима да се домогне фајнал фора, прву у уторак.

- Направили смо велики резултат у пакленој атмосфери, на тешком гостовању, али и то морамо да заборавимо, као што смо брзо потиснули прву утакмицу. Вратили смо се у Истанбул, чека нас следећи меч који може да нас одведе на завршни турнир.

Богдановић има рецепт како да реше серију са ПАО, понове прошлосезонски резултат и дођу до борбе за европску круну.

- Морамо да се фокусирамо и да останемо хладне главе од почетка. Као што смо одиграли прву и другу утакмицу, тако треба и трећу.

Репрезентативац Србије спушта лопту на земљу иако су на корак до завршног турнира који ће се одржати у управо у Истанбулу.

- Има еуфорије наравно, али и то треба да траје кратко. За сада је ово велики успех, али још ништа нисмо урадили.

Иако је лидер Фенера, иако је блистао на паркету Панатинаикоса, скромно дели заслуге за победе са саиграчима.

- Не волим то да коментаришем и причам о себи. Причаћемо кад прођемо на завршни турнир - завршио је Богдановић рапорт Блицуспорт.

Жоц хоће девету титулу

Ако неко зна како се осваја Евролига онда је то Жељко Обрадовић, рекордер са осам трофеја. Први, историјски пехар подигао је као тренер Партизана 1992. године, по једном је био европски шампион са Реалом и Хувентудом, а чак пет пута са Панатинаикосом, због чега је и стекао статус легенде на зеленој страни Атине. Сада жели да донесе трофеј и Фенеру.

Топ 8 Евролиге:

Фенербахче - ПАО (2:0 у серији) 19.45

Басконија - ЦСКА (0:2) 21

Среда, 26. април

Ефес - Олимпијакос (1:1) 18.30

Дарушафака - Реал (1:1) 20.15

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар