Ко то Денверу "отима" Теодосића?!

Капитен кошаркаша Србије Милош Теодосић наредне сезоне готово сигурно ће обући дрес неког НБА клуба, а како преноси "Њујорк пост" ред за потпис нашег репрезентативца је прилично дуг. Осим Денвера за који наступа Никола Јокић, за "најбољег асистента на планети", како је назван у поменутом чланку, заинтересована је Јута у којој је помоћни тренер Игор Кокошков, али све више и - Бруклин Нетси.

Кошарка 25.04.2017 | 19:15
Ко то Денверу "отима" Теодосића?!
Генерални менаџер Нетса Шон Маркс посетио је Москву (и власника клуба Михаила Прокохорова, који тамо води ОНЕXИМ компанију), а искористио је и прилику да одгледа евролигашке дуеле ЦСКА и Басконије, те да види Теодосића "у акцији". Руска екипа је славила у оба московска сусрета а капитен "орлова" био је један од најбољих на паркету.

- Слушајте, Теодосић је сјајан играч, ту нема никакве сумње, али Европа има много кошаркаша. Када сам последњи пут био на Старом континенту гледао сам осам различитих тимова. Када је мој помоћник Трајан Лангдон био тамо, он је пратио других 10 тимова. Ми посматрамо гомилу играча, па би било неодговорно да кажем да смо само на једног обратили пажњу - рекао је Маркс.

Генерални менаџер Нетса нагласио је да његово мишљење није пресудно када се разматра о довођењу нових играча.

- Не можемо само да дођемо тренерима и да кажемо: "ово вам је тим". Они такође морају да дају свој глас када нови играч треба да дође у клуб, јер су управо тренери ти који ће радити на њиховом развоју - нагласио је Маркс.

Са друге стране, познати кошаркашки аналитичар Френ Фрашила сматра да би Јута била такође могућа дестинација за Теодосића, пре свега због тренера Квина Снајдера. Снајдер је био помоћник Етореа Месине у ЦСКА и током свог боравка у Москви развио је добру сарадњу са креатором игре "орлова", али исто тако га види и као организатора игре Бруклина.

- У офанзивном смислу, Теодосић је један од најбољих асистената на планети. Он неће "грејати клупу" јер је бриљиантан нападач који воли да се надмеће. Особа његових година и грађе, тражиће средину у којој ће моћи брзо да се уклопи и добије лопту, средину где ће да зажмуре на његове недостатке и да му допусте да игра као што зна, као један од најбољих "пик ен рол" играча на планети. Могу да га видим у систему Кенија Еткинсона (тренера Бруклина), који се разуме у европску кошарку, темпо, стил игре - рекао је Франшила.

Са учинком 20-62, Бруклин Нетси су и званично најгори овосезонски НБА тим. О Теодосићу могу да размишљају као евентуалном појачању јер он никада није биран на драфту. Што се капитена "орлова" тиче, као 30-годишњак бриљира у елитном европском клупском надметању. Одбрану евролигашког престола, који је освојио прошле године, спроводи у дело уз 16,3 поена, 7,2 асистенције, 2,2 скока и 0,5 освојене лопте по једном наступу. У прва два четвртфинална меча са Басконијом је бриљирао - на уводном је убацио 22 поена, уз пет асистенција, а у другом 16, уз осам успешних програвања саиграча.

Извор: блиц.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дејан

26.04.2017 12:57

Могао бих га замислити и у ЦЗ на једну сезону, али са улагањем у тим који би био конкурентан за Финал 4 у Београду следеце године, нереално, али ако има неко ко би то урадио због Београда, Србије...то је Тео

ОДГОВОРИТЕ