Конте ставља ''циглу по циглу''...!

За други спрат је спремио 120. 000. 000 евра! Решио се Ивановића, Микела и Терија, целе сезоне је први, на прагу је дупле круне, а планира још моћнији Челси.

Фудбал 26.04.2017 | 19:30
Конте ставља ''циглу по циглу''...!
Огроман посао је Антонио Конте урадио откако је дошао у Челси. Затекао је хаварисану екипу која није знала где бије посла отказа Жозеу Мурињу, изгубила је самопоуздање и сезону завршила без пласмана у Европу.

Конте не само да је успео да „намести главе“ Челсијевим првотимцима већ је на путу да потпуно реконструише тим.

Италијан је у Јувентусу већ урадио слиучан посао и поставио темеље династије са којомАлегри данас влада Италијом и сеје страх у Европи. За мање од годину дана, Конте је много урадио на промени Челсијевог идентитета. И то без много ресурса.

Подсетимо, летос је добио четири појачања од којих је само Маркос Алонсо био његова жеља, са Кантеовим доласком се сложио иако је имао другачије идеје, док је био против долазака Давида Луиза и Мишија Батшуајиа. Ипак, успео је да то све упакује у један потпуно нови Челси и да то све функционише беспрекорно.

Осим што је вратио самопоуздање играчима, променио је систем игре, три од четири летошња појачања су добила кључне улоге, а на све то је успео и да направи безболну смену генерација. Док је низао победе и градио победнички менталитет екипе, Конте је једног по једног склањао ветеране који му нису били потребни. Зимус се решио БанетаИвановића и Џон Оби Микела, а из поштовања је мало више времена дао Џону Терију који ће на крају сезоне ипак морати да оде иако је клупска легенда. Слично је код Контеапрошао и Алесандро дел Пјеро у Јувентусу.

Конте се са Плавцима налази на прагу дупле круне, вратио је у форму Косту, Матића иАзара, извукао максимум из Луиза, Кантеа, Аспиликуете, фудбалски васкрсао Мозеса...

За наставак тог пројекта му је потребно да рутински одради шампионску трку до краја, победи Арсенал у финалу ФА купа, а да онда на летњој фудбалској пијаци додат стубове који му фале. Штопер и нападач су приоритети италијанског стручњака.

Летос је жарко желео Бонућија и Кулибалија, али чини се да је сада прва опција Вирџил ванДајк. Поготово што би на тај начин директним конкурентима преотео планирано појачање испред носа. Други задатак је довођење калсичног нападача, јер Дијего Коста иде у Кину. Избор је пао на Ромелула Лукакуа из Евертона. И оне је међу најтраженијим играчима попут Ван Дајка, тако да ће Контеу бити потребно око 120.000.000 евра за куповину поменутог тандема.

То су појачања за стартну поставу, али и за напорнију сезону од ове јер Плавце очекује играње Лиге шампиона и много тежи задатак одбране титуле у Премијер лиги.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар