Ферари демантује да нови болид више одговара Фетелу него Рајконену!

Бивши возач Мика Сало је изјавио да Рајконен нема болид за трку са Фетелом. Из Ферарија тврде да то није баш тако…

Остали спортови 27.04.2017 | 12:15
Ферари демантује да нови болид више одговара Фетелу него Рајконену!
Из табора Скдерија Ферарија стиже оштар демант на гласине које је пренео бивши возач, Мика Сало у којима стоји да Кими Рајконен нема болид с којим може да парира Себастијану Фетелу.

“Имао сам разговоре са Скудеријиним инжењером Џоком Клиром који ми је изричито рекао да Кими захтева болид који је бољи при првој корекцији управљача. Прошле сезоне, болид је био боље подешен, и могао је да конкурише Фетеловом”, рекао је Мика Сало и изазвао реакцијуМатија Бинота, техничког директора Ферарија.

“Не, ја то не бих тако рекао. Мислим да је аеродинамика болиде на завидном нивоу, а на пољу мотора све ради како треба уз напомену да су и један и други светски шампиони. Уверен сам да ће Кими постићи добре резултате”, закључак је техничког директора Скудерија Ферарија.

“ Стварно не знам за Кимија. На тесту смо обојица имали добре резултате. Ја тренутно немам одговор на то питање”, рекао је искреним тоном Фетел, а Кими Рајконен се надовезује с личним виђењем тркачког проблема.

“Искрено, дуг је пут је пред нама. Требао сам да од почетка да кренем са бољим резултатима. Изгледа да има пуно разлога, али нисмо успели да неке планове спроведемо у Кини”, рекао је Рајконен који би наспрам Фетела требао да буде најмање као Валтери Ботас у поређењу са Луисом Хамилтоном.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар