Најбоље да против Јунајтеда играмо без судије!

Јаја Туре киван на арбитре!

Фудбал 27.04.2017 | 09:00
Најбоље да против Јунајтеда играмо без судије!
Сведоци смо да у последње време многе судијске грешке утичу на исходе веома важних утакмица почевши од Лиге шампиона, преко ФА Купа па до неких слабијих рангова. Неко би рекао да су судије у сваком случају неопходне и да се без њих не може, али не и Јаја Туре.

Фудбалер Манчестер Ситија је после пораза од Арсенала у полуфиналу ФА купа (1:2) био толико киван да је пожелео да у четвртак у судару Ситија и Манчестер Јунајтеда у Премијер лиги уопште и не буде судија.

У фокусу Туреа је ситуација у којој је Серхију Агуеру поништен чист гол, али и још неке ситуације поред те у којима је улогу имао главни судија Крег Повсон.

"Судије морају ово да зауставе. Веома сам разочаран. Ово није први пут, дешавало се још неколико пута. Ако желимо да причамо о судијама, људи ће рећи да се жалимо, али када погледамо најважније детаље са утакмице, за мене је то веома разочаравајуће. Можда ћемо у четвртак имати бољег судију. А можда ћемо играти и без судије. Ја преферирам ту опцију", био је помало и саркастичан Туре.

Када је добио питање да ли је лопта после центаршута Санеа остала у игри (судија показао да је лошта изашла па је зато поништен гол), Туре није имао дилему.

"Дефинитивно је остала. А био је ту и несвиран пенал за нас и још понешто. Али, шта можемо да урадимо? Ако говоримо о судијама бићемо кажњени. Зато мислим да ми је потребо да одспавам, одморим и заборавим ову утакмицу".

Овакве ствари дају потпору онима који тврде да технологија мора да уђе у фудбал, али ће увек бити оних који тврде да су судијске грешке део игре и да је то заправо једна лепота фудбала.

На којој сте ви страни?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар