Реал има само једног штопера за сљедећи меч!

Нача! Ко ће бити други? Ко ће држати одбрану Краљевића?!

Фудбал 25.04.2017 | 18:30
Реал има само једног штопера за сљедећи меч!
Гол Леа Месија и пораз у последњем минуту није једина висока цена из Ел Класика коју би Реал Мадрид могао да плати. По Марфијевом закону, проблеми прате проблеме…

Још се не зна каква је стуација са повредом Герета Бејла, али још већи проблем ЗинединуЗидану представља дефанзивна линија. Не само због три примљена гола од Барселоне, већ због кадровске ситуације уочи наредног кола Примере. Реал следећег викенда гостује Депортиву на Ријазпору, а Зидан у овом тренутку може да рачуна само на једног штопера за тај меч!

И то на оног најмање поузданог - Нача Фернандеза.

Серхио Рамос је суспендован због црвеног картона, а Пепе није залечио сломљено ребро и не постоје шансе да се опорави до гостовања у Ла Коруњи. Једина, али танка нада је да ће Рафаел Варан ипак успети да се опорави од повреде задње ложе и стисне зубе за меч против Депортива. Ако се то не деси, Зидан је у проблемима.

Начо је свакако четврти избор на штоперским позицијама, а сада ће морати да поднесе сав терет као командант одбране. Иако чак и није класичан штопер јер је добар део каријере провео као десни бек.

Кога Зидан може да прикључи као парњака Начу?

Опција је да Каземиро буде прекомандован у последњу линију као једини играч из везног реда који поседује изразите дефанзивне карактеристике, али то ће свакако бити ризик јер он никада није играо као штопер у Реалу. Слична опција важи за Матеа Ковачића који је синоћ после искључења Рамоса, у неким тренуцима принудно играо као штопер.

Друго решење је да Зидан гурне неког од играча из Б тима. Млади Алваро Техеро је прикључен првом тиму ове сезоне, играо је један меч у Купу краља и једном је био на клупи у Примери. Минуте је скупљао у Б тиму где је био стандардан. Разматра се и могућност да Зидан из Б тима повуче Хавијера Санчеза или Марија Ермоса. Али све то је велика коцка у тренуцима када се ломи питање првака Шпаније и када је притисак велики после пораза у Ел Класику...

Да и не помињемо колико Рамос, Пепе, па и Варан значе у скоку пред противничким голом... 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар