Звезда пушта тројицу странаца: Заситили су се!

"Велика вероватноћа постоји да продамо Доналда, Ле Талека и Руиза", најављује Звездан Терзић и објашњава зашто је тако.

Фудбал 25.04.2017 | 17:00
Звезда пушта тројицу странаца: Заситили су се!
Руководство српског фудбала донело је недавно одлуку да број странаца у Суперлиги буде смањен са шест на четири. Таква одлука највише је погодила Црвену звезду, која ће морати да реагује продајом.

Иако је шампионска трка у пуном јеку, генерални директор Звездан Терзић најавио је да су минималне шансе да Мичел Доналд, Дамијел Ле Талек и Џон Руиз и наредне сезоне носе црвено-бели дрес.

"Велика вероватноћа постоји да продамо и Доналда и Ле Талека и Руиза. Канга, Боаћи и Фримпонг сигурно остају, с тим да Фримпонг може да добије држављанство. То значи да имамо простора за два странца. Видећемо. Проблем је што ми морамо да доведемо играче из наш лиге. Оне најбоље траже и странци, а ми са њима не можемо да се боримо финансијски. Нама су најјефтинији странци. Али ми хоћемо квалитетног, који је слободан и спреман да дође у Звезду, која је 10 година све живе лагала и направила негативан имиџ на европском тржишту", објаснио је Терзић у разговору са новинарима на стадиону Рајко Митић.

Поред тога што је рекао да постоје конкретне понуде за некадашњи тандем руске Мордовије, Доналда и Ле Талека, Терзић је навео још један разлог зашто ће се баш поменута тројица наћи на трансфер листи.

"Засићени су. Божовић ми је рекао велику истину - не треба странце задржавати дуже од годину дана, кад већ дође до засићености. Њих држи еуфорија, жеља да се освоји титула, јер мало ко од њих је освајао титулу. Већ друге године дође до засићења... Нисам мислио да их продајемо пре 31. августа, али видећемо како ће ситуација да се одвија. Они имају право да играју у квалификацијама, тамо нема лимита странаца".

Терзић је рекао и да ће разговор са тренером Миодрагом Божовићем по завршетку сезоне бити обављен само уколико он то буде тражио.

"Божовић има уовор до 2018. године и није тема његов одолазак или останак. Финале Купа је 27. маја, а 28, маја можемо да причамо са Божовићем и да видимо његове планове, који могу бити другачији од уговора. У овом моменту не размишљамо о томе".

Имао је, ипак, замерку на издање у 154. "вечитом дербију" са Партизаном.

"Једна ствар је незадовољство суђењем у дербију, а друга ствар је што сам разочаран игром. Играли смо слабо, није ово први пут да тако одиграмо. У последњих шест дербија, два пута је Звезда победила, два пута је било нерешено и два пута је изгубила. Међутим, они су у завршницама били бољи, али Звезда их је частила. Морамо да играмо агресивније, офанзивније, дрско, борбено, а то нисмо имали у последња три дербија", критиковао је директор црвено-белих.

Иако је у прилици да одбрани титулу, Црвена звезда не игра убедљиво као прошле сезоне. Отуд поново стрепња навијача пред европске изазове.

"Пробаћемо да уђемо у Лигу шампиона или Лигу Европе. То нема цену. И због финансијског бенефита и због враћања поверења у клуб. Видим да нам не верују, али ћемо средином јуна на Скупштини изнети све цифре, извештаје ревизора УЕФА. Њих не можете да лажете", покушао је Терзић да ублажи ситуацију, а затим и сам признао:

"Звезда, као и остали клубови са ових простра, може да уђе у Лигу шампиона или Лигу Европе уз срећу и сплет околности и надам се да је време да нас погледа срећа. Ко год каже да не играју паре него емоција, љубав и вештина, тај прича глупости. Знате већ да морамо да продајемо најбоље. Оне који су дали 60 голова укупно и 40 асистенција. И да ли је онда примерено тражити Лигу шампиона? Па ко то има право да тражи", упитао је, али и најавио:

"Сигурно ћемо напасти европска такмичења. Вреди ризиковати".

Када гледа у будућност, Звездан Терзић каже да види позитивну слику клуба.

"Имамо здрав клуб који има озбиљну перспективу, који је смањио дуг, трећу годину има позитиван финансијски извештај. Структура дуга не спречава функционисање клуба, што је најважније. Довели смо у категорију омладинаца и кадета све најквалитетније што је могло да се доведе из Србије. Имамо право богатство. Следеће сезоне ћемо да станемо озбиљно иза форсирања деце из Звездине школе. Имаће већу минутажу и Рачић и Аџић и Вучићевић и Југ Станојев. Звезда ће од ове деце приходовати између 25 и 30 милиона евра. Звезда ће за две, три године бити спремна за озбиљене европске изазове".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар