Славље Фенера у Галатином дому - послије пет година!

У дербију 28. кола турског шампионата Фенербахче као гост победио Галатасарај голом у 91. минуту! “Гори“ азијски део Истанбула: Соуза у надокнади нокаутирао Галату, Адвокатов Фенер миљеник среће! Фенербахчеу је то прва победа на стадиону Галатасараја после пет година и седам гостовања.

Фудбал 24.04.2017 | 10:30
Славље Фенера у Галатином дому - послије пет година!
У великом истанбулском дербију Фенербахче је победио као гост Галатасарај и остао у трци за другим местом, које на крају сезоне води у Лигу шампиона. Титула је, судећи по актуелном стању на табели, резервисана за Бешикташ.

Фенер је у директном дуелу нокаутирао Галату и то голом у првом минуту судијске надокнаде другог полувремена.

Јунак плаво-жутог дела Истанбула био је Бразилац Соуза!

И први дерби ове сезоне припао је Фенеру (2:0).

Галата од Фенербахчеа на свом терену није изгубила тачно пет година и један дан. Тим из азијског дела Истанбула је последњи пут победио на Турк Телеком Арени 22. априла 2012. године. Тада је било 2:1, у такође драматичном мечу.

Ипак, ове сезоне највише разлога за радовање имају навијачи Бешикташа. После несрећне елиминације у четвртфиналу Лиге Европе од Лиона, црно-белима остаје да у понедељак пред својим навијачима победе "фенераша" Адануспор.

У случају да Бешикташ освоји три бода имаће седам више од другопласираног Башакшехира и мирно ће чекати 30. април за када је заказан међусобни дуел два првопласирана тима, односно 7. мај, када Бешикташу у госте долази Фенербахче.

Мало је недостајало да се велики истанбулски Интерконтинетални дерби заврши без голова. А онда је Бразилац Соуза одлучио да баш поквари дан навијачима Галатасараја и баци у транс азијски део турског мегалополиса где већина живи за Фенербахче. На крају: Галатасарај - Фенербахче 0:1 у мечу 28. кола турске Суперлиге.

Тако је, нама по злу упамћени Дик Адвокат донео Фенербахчеу прву победу на стадиону Галатасараја после пет година и седам гостовања.

Није ово баш најправеднији исход дербија, будући да је Галатасарај имао већи посед лопте и број прилика пред противничким голом, али на крају ипак није успео да затресе мрежу.

А Фенер јесте и то у првом минуту судијске надокнаде дошао је до гола вредног значајна три бода, али више због престижа, а мање због ситуације на табели.

Леп погодак постигао је Бразилац Соуза који је, после центаршута са десне стране Сенера Озбајрајклија, главом са пеналтика послао лопту у мрежу. Атрактиван погодак, али и веома лоша реакција одбране Галатасараја.

А све је можда могло да буде другачије да је домаћин у првом полувремену искористио две сјајне шансе. У 24. минуту голман Волкан Демирел је парадом скинуо шут Веслија Снајдера, а три минута касније Лукас Подолски је шутирао мало поред стативе.

Чувар мреже Фенербахче је и у четвртом минуту спасио гол своје екипе после шута Подолског, а за то су га аплаузом наградили чак и навијачи Галатасараја. 

СУПЕР ЛИГ - 28. коло

Петак:
Кардемир - Кашимпаша 0:0

Коња - Гацијантеп 1:2 (1:1)
/Вуковић 45 пенал - Кангва 28, Демир 52/

Субота:
Ризе - Басакшехир 2:3 (1:1)
/Коч 42, Каисара 60 аг, Чек 90+4 пен - Ердем 15, Пектемек 71, Белозоглу 90+1 пен/

Алања - Османли 0:1 (0:0)
/Вебо 69/

Анталија - Трабзон 0:3 (0:0)
/Родаљега 51, 65, Демирок 55/

Генчлербирлиги - Кејзери  2:1 (2:1)
/Јилдирим 22аг, Гурлер 32 - Туруџ 37пен/

Недеља:
Ахисар - Бурса 5:1 (4:1)
/Адин 14, 77, Јумлу 21, Цикалеши 24, Ваз Те 28 - Батаља 13/

Галатасарај - Фенербахче 0:1 (0:0)
/Соуза 90+1/

ТАБЕЛА: Бешикташ (-1) 61, Башаксхира 57, Фенербахче 53, Галатасарај 49. Трабзонспор 47...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар