Срби доминирају у плеј-офу Евролиге!

После прве две рунде плеј-офа Евролиге Срби доминирају у статистичким категоријама, пре свега захваљујући Богдану Богдановићу који је био МВП у оба кола.

Кошарка 24.04.2017 | 14:45
Срби доминирају у плеј-офу Евролиге!
Можда нема наших тимова у завршници најјачег европског такмичења, али су се српски интернационалци побринули да нас кошаркашка Европа не заборави.

Ако се погледа пет најзначајних статистичких категорија после две одигране рунде, евидентно је да Срби владају на "Старом континенту".

Кренимо од индекса корисности, ту је логично Богдан Богдановић убедљиво први са индексом 35, чиме је постао први играч који је у два узастопна меча имао ПИР (Индекс успешности) преко 30. У оба сусрета у ОАКА Арени у тој колони поред Богдановићевог имена писало је +35.

Индекс:
Богдан Богдановић 35.0
Екпе Јудо 23.5
Густаво Ајон 22.5
Тејлор Ханикат 22.0
Серхио Љуљ 21.0

У поенима такође доминира бивши играч Партизана са просеком од 24 по мечу, а у првих пет налази се још један српски репрезентативац, у питању је Милош Теодосић.

Поени:
Богдан Богдановић 24.0
Серхио Љуљ 22.5
Бред Вонамејкер 21.0
Милош Теодосић 19.0
Мајк Џејмс 18.0

Краљ асистенција је наравно капитен Србије Милош Теодосић који прво место дели са Василисом Спанулисом из Олимпијакоса, обојица имају 6,5 асистенција по утакмици.
На овој листи Богдан је осми са десет успешних додавања на два сусрета.

Асистенције:
Милош Теодосић 6.5
Василис Спанулис 6.5
Костас Слукас 6.0
Џејсон Грејнџер 6.0
Серхио Љуљ 6.0

Оно где се сигурно није очекивао у самом врху свакако је број блокада по утакмици, али је бек Фенербахчеа и ту сјајан, налази се одмах иза саиграча Екпеа Јудоа.

Блокаде:
Екпе Јудо 3.0
Богдан Богдановић 2.0
Никола Милутинов 1.5
Ентони Рендолф 1.5
Алекс Кирк 1.5

У скоку доминира крило Ефеса Тајлер Ханикат са 9,5 ухваћених лопти по мечу, Богдановић је са просеком од 6,5 скока и овде у првих пет.

Скокови:
Тејлор Ханикат 9.5
Јоргос Принтезис 8.5
Анте Жижиц 7.0
Јоханес Фогтман 7.0
Богдан Богдановић 6.5

Од уторка се наставља такмичење у Евролиги, у првим мечевима треће рунде плеј-офа Фенербахче дочекује Панатинаикос, док ЦСКА гостује екипи Басконије.

И руски и турски тим имају вођство од 2-0 после прва два меча.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар