Нова титула, Типсаревић хита ка топ 50!

Српски тенисер Јанко Типсаревић освојио је титулу на челенџеру у Ћингдауу и наставио повратак у врх светског тениса.

Тенис 23.04.2017 | 10:15
Нова титула, Типсаревић хита ка топ 50!
Типсаревић је у финалу савладао Отеа Оскара из Немачке са 6:3, 7:6 (11-9) и стигао до трећег трофеја од почетка године.

Он је са два брејка решио први сет у своју корист, да би у другом испустио предност, потом јурио противника, а онда у драматичном тај брејку завршио посао за скоро два сата игре.

Јанко је освојио 100 бодова у кинеском граду и то ће му донети додатни скок на АТП листи, па ће од понедељка бити 71. играч света.

Јанко Типсаревић успешно се вратио после паузе након повреде. Изабрао је да игра на челинџеру у кинеском граду Ћингдау и та одлука била је - победничка.

Српски тенисер је освојио пехар, јер је у финалу савладао Немца Оскара Отеа у два сета - 6:3, 7:6, (11:9).

Млади Оте, који на АТП листи заузима 367. место, показао се као тврд орах, па је Типсаревића посебно намучио у другом сету.

Двадесеттрогодишњи Оте је први направио брејк (2:0), али је Јанко успео брзо да се врати (3:3), а потом је Немац спасио и меч лопту у 11. гему. Након тога покушао је да уведе дуел у трећи сет, изборио тај-брејк, а у њему се борио као лав. Типсаревић је искористио тек шесту меч лопту (укупно седму на мечу) и после 112 минута игре подигао пехар.

Типсаревићу ће за трофеј у Ћингдау, који се играо за наградни фонд од 125.000 долара, припасти чек на 18.000 долара и 100 бодова за АТП листу.

То значи да ће од сутра направити велики корак на листи најбољих тенисера света, па ће се наћи испод 75 места, односно после дужег времена постаће трећи рекет Србије, јер ће престићи Душана Лајовића.

Типси је ово трећи пехар у 2017. години на челинџерима, јер је у јануару освојио два везана у Бангкоку.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар