Тензија у Партизану пред дерби!

Напетост у екипи на почетку Суперлиге манифестовала се кроз вербални дуел шефа стручног штаба и капитена.

Кошарка 23.04.2017 | 20:45
Тензија у Партизану пред дерби!
Бука која је из свлачионице Партизана у петак допрла и до представника "седме силе", показала је да се у табору некадашњег шампиона "закувало" и да је блед наступ у победи над Вршцем (86:76) проистекао и из проблема о којима се до сада није много знало, а још мање причало и писало.

Нервоза коју је капитен Новица Величковић наговестио на терену, одмах после утакмице, а о којој Александар Џикић није говорио на прилично "штурој" конференцији за новинаре, прешла је у међусобне варнице које су дан касније и јавно изашле у први план.

"Вечерње новости" објавиле су да се могло чути и да је Џикић нудио оставку, као и да ће наредни дани показати хоће ли напустити клуб.

Да ли је адреналин преувеличао реакције или је неслагање тренера и (барем дела) свлачионице дошло до тачке са које се тешко може назад? У суботу конкретних одговора на та и друга питања није било, с обзиром на слободан дан који су неки кошаркаши искористили и за одлазак на фудбалску утакмицу Партизан - Војводина.

Већ од недеље, највећи фокус црно-белих биће усмерен ка "вечитом дербију" против Звезде, заказаном за уторак, а остаје да се види шта ће се и да ли ће се било шта ванредно заиста догодити.

После тровања у Нишу, а и у неким другим ситуацијама, показало се да Партизан у помоћном тренеру Ненаду Чанку свакако има спремно макар привремено решење, за случај да Џикић "преломи" и напусти тим док сезона још траје.

Чанак је показао на европским и "јадранским" утакмицама, као и на Купу Кораћа, да је у стању да ускочи у улогу шефа струке и да одмени Џикића, што је урадио и у четвртак, на најавној конференцији за новинаре у "Кући кошарке", у присуству шефова струке осталих суперлигаша.

Према сазнањима МОНДА, наредних дана не би требало очекивати драстичне вести из Хумске, али би ове информације могле бити наговештај сценарија за лето и евентуалних растанака по завршетку Суперлиге, у којој црно-бели објективно не могу превише да профитирају, јер је Црвена звезда доказала класу и апсолутни је фаворит за титулу, али ни превише да изгубе, јер би требало да се деси чудо па да се пласирају ниже од четвртог места и тако не изваде "визу" за АБА лигу 2017/18.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар