Видео: Настасе опет правио хаос!

Легендарни румунски тенисер, сада селектор њиховог Фед куп тима, иде из скандала у скандал на мечу против Велике Британије.

Тенис 22.04.2017 | 22:10
Видео: Настасе опет правио хаос!
Репрезентације Румуније и Велике Британије овог викенда у Констанци играју плеј-оф меч за попуну Светске групе 2 Фед купа, а поред врхунских тенисерки као што су Симона Халеп и Џоана Конта, у централној улози нашао се 70-годишњи Илие Настасе, некада освајач гренд слем турнира, сада румунски селектор.

Настасе је током друге партије, између Соране Кирстее и Џоане Конте, почетком другог сета ушао у оштру расправу са судијом, који га је прво опоменуо, а затим и искључио, наложивши обезбеђењу да легендарног тенисера склоне чак и са трибина.

Као реакција на то, Конти је наводно упућена вербална увреда из гледалишта, на шта се она расплакала и у друштву селекторке Ен Кјотавонг отишла у свлачионицу!

Меч је био прекинут 25 минута, а Конта је током паузе успела да "дође себи" и потом преокрене резултат. У тренутку прекида било је 6:2, 1:3, да би Британка узела пет гемова заредом и победом од 6:2, 6:3 изједначила на 1:1 у укупном билансу.

Симона Халеп претходно је савладала Хедер Вотсон 6:4, 6:1.



Румунски селектор имао је много проблема са британским медијима и пре почетка меча.

Током церемоније жреба у петак, док је Халеп одговарала на питање везано за трудноћу Серене Вилијамс, Настасе се укључио "духовитом" опаском, запитавши се какву ће боју коже имати дете америчке тенисерке, с обзиром на то да јој је партнер белац.

"Биће то чоколада са млеком", цитирали су га Британци, након чега није требало да прође много времена, па да Међународна тениска федерација (ИТФ) покрене истрагу.

Љутити Настасе је у суботу ујутру упао у прес центар како би се обрачунао са представницима британских медија, а након што је тамо затекао само једну новинарку, љутито ју је питао због чега су писали о његовој упадици. Када му је одговорила да није требало то ни да каже, више пута јој рекао да је "глупача".

Нажалост, ни то није све када је у питању непримерено понашање некада великог аса, пошто се Настасе на заједничкој вечери у четвртак, а и приликом фотографисања на жребу дан касније, "набацивао" колегиници Ен Кјотавонг, коју је између осталог питао за број њене хотелске собе, што су новинари такође могли да чују.

Кјотавонг је, иначе, трудна и очекује друго дете, док је Илие Настасе ожењен (то му је трећи брак) чак 30 година млађом Бригите Сфат...

Симона Халеп покушала је да оправда свог селектора, признавши да ипак није у реду то што је говорио.

"Он се стално шали и 100 одсто сам сигурна да није мислио ништа лоше. Такав је и са нама. Ја га потпуно разумем, али људи из ИТФ ће донети одлуку какву сматрају да треба".

И СРБИ ГА ПАМТЕ

Илие Настасе, у то време председник Тениског савеза Румуније, направио је инцидент и на мечу Евро-афричке зоне против Србије, у Будимпешти 2008. године. Тада је усред партије дублова физички напао контролора суђења.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар