Фед куп: Јоровићева немоћна против Гаврилове - Србија губи 0-2!

Дејвис куп репрезентација Србије губи 0-2 од Аустралије у мечу плеј-офа Фед купа за пласман у Светску групу 2 овог такмичења.

Тенис 22.04.2017 | 18:45
Фед куп: Јоровићева немоћна против Гаврилове - Србија губи 0-2!
Други пораз у 'Кристалној дворани' у Зрењанину доживела је Ивана Јоровић, која је изгубила од Дарије Гаврилове резултатом 6:2, 6:2.

Претходно је Александра Крунић поражена од Ешли Барти, после борбе у два сета – 6:4, 6:3.

Гаврилова је веома лако потврдила епитет фаворита и од самог старта преузела контролу. У првом гему је одузела сервис противници, онда још једном у седмом гему и решила први део игре у своју корист.

Почетком другог сета Јоровићева је осетила бол у левој подлактици, али је смогла снаге да одигра до краја. Није имала шансе, па је Даша завршила посао за 75 минута игре.

Другог дана прво ће играти Крунић и Гаврилова, потом Јоровић и Барти, а уколико буде било потребе за дубл су пријављене Крунић и Нина Стојановић, односно Барти и Кејси Делаква.

Фед Куп – плеј-оф:

Крунић – Барти 4:6, 3:6
Јоровић – Гаврилова 2:6, 2:6

недеља:
13.00 Крунић – Гаврилова
следи Јоровић – Барти

евентуални пети дуел:
Крунић/Стојановић – Барти/Делаква

Ток меча:

Попут Александре Крунић, и Ивана је лоше ушла у меч – већ у првом гему претрпела је брејк, после чега је пропустила своју прву шансу на сервис ривалке, која стиже до преокрета и потврђује вођство – 0:2.

Јоровићева се убрзо консолидовала и пронашла прави ритам, наредна два сервис гема решила је у своју корист са само једним изгубљеним поеном, али је и Гаврилова држала висок ниво игре када је она била та која је започињала поене – 2:3.

Иако је у тренутку деловало да Ивана може да запрети и врати се у први сет, Гарија прави нови брејк и потом рутински завршава посао у првом сету, за свега 36 минута игре – 2:6.

Други део игре био је пресликан као први – Гаврилова је одлично неутралисала сваки покушај наше играчице и одмах направила брејк. Без проблема га је потврдила, а Ивана је у трећем гему успела да избегне да поново испусти сервис.

Тада су почели здравствени проблеми јер је Јоровићева осетила бол у левој подлактици. Физиотерапеут јој је ставио кинези траку, али је претрпела још један брејк за 1:4 и ту је меч био решен. Гаврилова је рутински одсервирала до краја и донела Аустралији други тријумф у Зрењанину, за само 75 минута игре.

Ивана: Селекторка, извини

“Осетила сам бол у руци, не знам још шта је, али то сигурно није разлог због којег сам изгубила. Једноставно, нисам била довољно добра, нисам пружила игру коју могу и извинила бих се селекторки што сам изгубила. Надам се да ћемо већ сутра бити боље”, рекла је Јоровићева за РТС после меча.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар