Чувати идентитет српског народа

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је данас да се идентитет српског народа посебно треба чувати на мјестима страдања као што је усташки логор Јасеновац.

Регион 22.04.2017 | 13:38
Чувати идентитет српског народа
Иванић је данас присуствовао Светој архијерејској литургији у обновљеној цркви Светог пророка Илије у Млаки поводом обиљежавања 72 године од пробоја јасеновачких логораша.

"Био сам и прошле године овде и мислим да је елементарно поштовање и ред бити присутан на мјесту обиљежавања страдања жртава које човјек не смије и не може заборавити", рекао је Иванић новинарима.

Он је нагласио да се, прије свега, идентитет српског народа треба чувати на мјестима страдања, али да се треба окренути и новом времену на начин да се не заборави прошлост.

"Заиста сматрам да је обавеза свих нас да на овај начин покажемо пуно поштовање према свима онима који су у том једном ружном и тешком времену овдје на овим просторима страдали", рекао је Иванић.

Иванић је рекао да постављање плоче ХОС-а у Јасеновцу са натписом "За дом спремни" тумачи као велику грешку и провокацију, поготово на овом мјесту.

Он је нагласио да ту ствар треба да рјешавају институције Хрватске, прије свега, због себе саме, свог идентитета и угледа.

Извор: Агенције

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Мани се Шупље

22.04.2017 12:03

Треба чувати новац Републике Српске а за идентитет се ти немој бринути! Без пара и посла нама није потребан ни идентитет ни Република Српска!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.04.2017 12:21

Назалост,неко је дао свој зивот за РС и крвљу је плацена.Док данас неко цесе своје дупе за добре паре.Мозда се и зноји док смисља како треба несто украсти,продати,растурити,унистити итд.

Name

валтер

22.04.2017 12:30

Нека си нам реко професионални Србине! Ти Србуј а ми ћемо гладовати ! Не можемо сви уновчити Србство !

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзони

22.04.2017 12:41

Политицмари ви сте као цунами или тепих бомбе!сви ми се гадите!!!!

Name

Нико и Неко

22.04.2017 13:22

Гдје га треба цувати господине Иваницу . Јели у Републици Српској или у Лондону?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре мани се супле и слицни

22.04.2017 14:00

БРАВООО за коментаре!

ОДГОВОРИТЕ