Бањалука данас слави Дан града

Бањалука данас низом манифестација обиљежава 22. април - Дан града и 72 године од ослобођења у Другом свјетском рату.

Република Српска 22.04.2017 | 08:46
Бањалука данас слави Дан града
Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић положиће тим поводом у 10.30 часова вијенац на споменик жртвама Велеиздајничког процеса на Гробљу "Свети Пантелија", а у 11.00 часова вијенац ће положити на споменик погинулим борцима НОР-а у центру града.

Радојичић и амбасадор Шпаније у БиХ Хуан Боско Хименез Соријано откриће у 12.00 часова спомен-плочу шпанском краљу Алфонсу Тринаестом, у истоименој улици на броју један.

Градоначелник Бањалуке ће у 15.00 часова отворити забавно-тематски парк "Свијет диносауруса" на тврђави "Кастел".

У Културном центру "Бански двор" у 18.00 часова биће одржана свечана академија поводом 22. априла - Дана града, којој ће присуствовати предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Извор: Агенције

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

АР

22.04.2017 08:42

Кад се слави ово последње ослобадјање од становника.А наставило се И после 92-ге како иде неце нас бити нигдје за 50-година једино Баја И његова мафија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

22 АПРИЛ!?

22.04.2017 09:26

РОЂЕН САМ У Б.ЛУЦИ АЛИ ТО НИЈЕ ВИШЕ ТА Б.ЛУКА, НЕМА ЈАКОГ ФК БОРАЦ, НЕМА ЈАКОГ БК СЛАВИЈА, НЕМА ВИШЕ КК БОРАЦ, НЕМА НИ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ИЗ Б. ЛУКЕ. СВЕ ЈЕ ОТИШЛО ИЛИ ДОЛАЗИ ИЗ ЛАКТАША ИЛИ ВЕЋИХ ВУКОЈ...НА. УМЈЕСТО СТВАРИ КОЈЕ СУ ЧИНИЛЕ Б.ЛУКУ САДА ИМАМО СТАКЛЕНУ ЗГРАДУ ВЛАДЕ, ЗГРАДУ У ПИЦИНОМ ПАРКУ, СЕЉАКЕ У САДА ПАЛАТИ ПРЕСЕДНИКА И ФУКАРЕ У ЗГРАДИ СКУПШТИНЕ, НЕКАДА ДОМ ЈНА. ЈА САМ СТРАНАЦ У СВОМ ГРАДУ.

Name

Бањалуцанин

22.04.2017 11:19

Под један никог не браним , али вас лазних Бањалуцана ми је доста. Борац никада у историји није био јак у фудбалу , прије рата био је аматерски косаркаски клуб.Тек послије рата са Кукицем је дозивио процват. Затим БК висе нигдје у свијету не постоје на нивоу од прије 35 година.....Нема вецих сељака од људи који етикетирају друге као досљаке.Видис мени је отац родјен у БЛ и прво сто ме је науцио да бјезим од лазне градске раје посто им је то једина квалификација у зивоту и обицни су пропалитети. И управу је био.Пун ми је висе таквих родјен у Бањалуци, а нпр.додје неко из Дрвара и постане хируруг а ти га прозивас сељаком. Не сине, ти си један неуспијесни и исфрустриани цовјек. Бањалука није твоја,моја, Бањалука је наса знаци цитаве Републике Српске.

Name

ПЕРО

22.04.2017 11:44

РЕ БАЊАЛУЧАНИН, А МЕНИ ЈЕ ПУН К...Ц, ХИРУРГА. ДР И ЕКОНОМИСТА ИЗ ДРВАРА КОЈИ СУ СЕ БАШ КАО И ТИ ПРЕТРГЛИ БРАНЕЋИ ДРВАР, ЗАТО СТЕ САД НАЈВЕЋИ ПАПЦИ И ПРЕЛЕТАЧИ. НЕКАД СТЕ ДОЛАЗИЛИ У Б.ЛУКУ САМО НА ЕСКУРЗИЈУ. ИЗГЛЕДА ДА СИ ТИ СТЕВАНДИЋЕВ И ШПИРИЋЕВ ДУПЕУВЛАКАЧ. ИДИТЕ У ЛАКТАШЕ И ГЛЕДАЈТЕ ИГОКЕУ МОЖДА ВАМ МИЛЕ ДА ВЕЛИКУ ПИВУ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Замка

22.04.2017 13:54

Бањалуцанину, свака цаст на коментару.Свако иоле нормалан тако размисља.25 година слусам разне "оспије и пропалитете, који намају ни заста друго да се ухвате, сем сто су Бањалуцани".

Name

Комшо

23.04.2017 09:34

И ови људи што су дошли у Б Луку полако одлазе даље.Б.Лука је приватан град.Све важније објекте држи шака сумњивиј људи.