Нинковић оперише и пред камерама

На Универзитетској болници и Медицинском факултету у Фочи одржан је међународни научни симпозијум из пластичне, реконструктивне и естетске хирургије, посвећен покојном академику Бориши Старовићу, који је први у бившој Југославији докторирао на тему реконструктивне хирургије шаке.  У оквиру симпозијума најбољи пластични хирург у свијету др Миломир Нинковић, директор Клинике за пластичну и реконструктивну хирургију у Минхену, обавио је пред својим колегама три тешке операције.

Република Српска 21.04.2017 | 20:36
Нинковић оперише и пред камерама
Он је познат и по томе што је први урадио пластичну операцију подлактице и шаке и направио прву реконструкцију бешике.

„Радили смо на операцији урођене аномалије шаке, затим повреду живца шаке, повезујући тетивне трансфере, који се релативно ријетко изводе како би и колеге одавде видјеле како се може реконструисати повријеђена функција и омогућити нормалан живот младим људима“, рекао је Нинковић.

Он је додао да су стручњаци ове области у Србији и БиХ сами себе потцијенили јер мисле да се у свијету ради нека ексклузивна хирургија.

„ И ти млади људи овдје раде јако квалитетно само што немају подршке у болницама, друштву и у политици“, додао је Нинковић.

„Сви млади стручњаци који оду у иностранство успију јер су стимулисани и имају подршку, а и овдје има вриједних, талентованих и креативних љекара који су вољни да раде инзванредну хирургију“, истакао је Нинковић.

Шеф одјељења за пластичну и реконструктивну хирургију Универзитетске болнице Фоча доцент Дражан Ерић је потврдио да се сличне операције раде и у овој здравственој установи.

„Највећи домет из ове области реконструктивне хирургије је оперативни захват реконструкције комплетног зида грудног коша код тумора, а подсјећам да смо младом Рогатичанину урадили трансплатацију шаке, односно прстију; „ рекао је Ерић.

Овим операцијама и симпопзијуму су присуствовали и специјалисти из Источног Сарајева, Сарајева, Новог Сада, Тузле и Зенице.

(БН телевизија)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Болница Фоца

21.04.2017 19:15

Писите сто нам одосе сви доктори из болнице!!!Оде и Дразен врло брзо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДанИстоцноСарајево

21.04.2017 19:35

Свака цаст доктору Ерицу, све похвале. Хвала Богу сто вас имамо! Све најбоље сам цула о вама, нема таквог доктора на далеко!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јолл

21.04.2017 19:55

Немамо га висе.. Доктор Ериц напуста БиХ.. Тако власти брину о докторима, свјестки успјесни доктори напустају ове крајеве.

Name

Фоцак

21.04.2017 20:07

Ако оде др Дразен , болница Фоца це брзо пропасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ха ха

22.04.2017 03:33

Код мене је вец резервирао стан питање је кад це стици.. Умјесто станарине це МОЈОЈ ЗЕНИ ОПЕРИСАТИ ЈЕЗИК.

Name

Јована

22.04.2017 12:08

Тачно, надам се да то схватају и да га довољно цијене.

Name

АНА

20.05.2018 20:24

Да ли ће доктор Ерић долазити у Фоцу да ради операције?

ОДГОВОРИТЕ