Монте Карло: Ђоковић испао од Гофана!

Трећи меч у три сета није добио! Новак Ђоковић, двоструки шампион Монте Карла, претрпео је пораз у четвртфиналу. Победио га је Давид Гофан, први пут у такмичарском мечу, после пет пораза! 

Тенис 21.04.2017 | 19:20
Монте Карло: Ђоковић испао од Гофана!
Новак испао у четвртфиналу, ништа од мегдана са Надалом! Трећи узастопни меч у три сета завршио се поразом! Новак Ђоковић је елиминисан са мастерса у Монте Карлу пошто је у четвртфиналу изгубио од Давида Гофана после велике борбе - 6:2, 3:6, 5:7.

После велике борбе и више од три сата игре Давид Гофан савладао је Новака Ђоковића с 2:1 (6:2, 3:6, 7:5) и пласирао се у полуфинале Мастерса у Монте Карлу. Одлучивала је завршница трећег сета, а Белгијанац се ту много боље снашао и дошао до другог тријумфа над Новаком у каријери.

Други играч света се прилично мучио ових дана на шљаци Монака. Први пут још од Рима и 2015, после готово пуне две године је одиграо три узастопна меча у по три сета на мастерсу из категорије 1.000.

Попут Жила Симона и Пабла Карењо-Бусте није прошао је и Давид Гофан, који је нарочито у првом сету намучио Ђоковића фантастичном партијом. Исту је поновио и у драматичној завршници за велику победу и полуфиналу.

Да неће бити лако Новаку било је јасно већ на самом почетку меча када је Гофаннаправио брејк. Белгијанац је био стамен на основној линији, потом је и у петом гему изгубио сервис гем и дошао је Ђоковић у ситуацију да изгуби први сет 6:2.

Други сет је био време када се Ђоковић пробудио, имао је незгодан пад, али он као да га је мало размрдао, почео је оштрије да удара лоптицу, Белгијанац је пао у игри па је српски тенисер успео да врати истом мером и добије други сет с 6:3.

Тада је било јасно да нас чека узбудљива завршница меча.

У трећем сету гледали смо свакако најбољи тенис, доста лепих потеза, посебно у шестом гему, а све се завршило резултатом 7:5 и тријумфом за Давида од 2:1. Новак је изгубио сет при резултату 6:5 и тако аутоматски испао са турнира.

Важно је истаћи и да се Ђоковић нашао на терену свега 18 сати од краја претходног меча.

На почетку другог дошло је до болног пада и Ноле се из прашине уздигао, чинило се тријумфално, али... Као да је то била прекретница, пошто се тргао у право време и заиграо много боље. На крају се испоставило недовољно да се домогне полуфинала за потенцијални спектакл у Монте Карлу, овако ће Гофан чекати да Рафаел Надал преброди окршај са Давидом Шварцманом.

Извор: блиц.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Доyо

22.04.2017 06:09

Бивши.

ОДГОВОРИТЕ