Сјећања - На данашњи дан... Грбина тројка за Звездин слом и прву Дулетову титулу!

Партизан је на данашњи дан по четврти пут постао шампион СФРЈ. . . !

Кошарка 21.04.2017 | 18:50
Сјећања - На данашњи дан... Грбина тројка за Звездин слом и прву Дулетову титулу!
Први трофеј у сениорској тренерској каријери Душка Вујошевића и четврта титула државног првака у Партизановој историји - 21. април 1987. године!

А мало ко јој се надао или очекивао, иако је ту Вујошевић ударио темеље славних тимова који ће касније освајати и европске трофеје. Велико изненађење у полуфиналу направила је Црвена звезда која је елиминисала тада моћну Цибону на челу са легендарним Драженом Петровићем и заказала окршај вечитих у финалу. У првом мечу Партизан је као домаћин славио са 78:73, а онда је на ред дошао и други дуел. Тада се финале, иначе, играло на две добијене утакмице.

Партизан је у финишу утакмице имао и седам поена предности, али је Звезда агресивнијом одбраном успела да дође до егал завршнице. А када је Бобан Јанковић 48 секунди пре краја украо лопту Александру  Ђорђевићу и поентирао из контранапада за вођство Црвене звезде од 87:86, чинило се да црно-белима победа клизи из руку.



Ипак, тако није мислио Горан Грбовић. Одиграли су црно бели малтене цео напад, а онда је Ђорђевић проиграо Грбовића. Овај се није двоумио нимало, испалио је тројку која је прошла кроз мрежицу без коске за вођство од 89:87 и делиријум на оном делу трибина где су били смештени навијачи Партизана. Иначе, то је Грбовићу била шеста тројка на утакмици. 

У последњем Звездином нападу на мечу Зоран Радовић је имао прилику да са линије за слободна бацања донесе црвено-белима изједначење, али је погодио само први пенал, а онда је Партизан скоком практично осигурао тријумф и славље је могло да почне.

Титулу за Партизан освојили су: Дивац, Паспаљ, Грбовић, Ђорђевић, Савовић, Обрадовић, Накић, Копривица, Стефановић, Игњатовић, Драгутиновић, Лакићевић, Кањевац и Орцев.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар