Рубио: Љуљ је европски Кари!

Док већи део света дискутује да ли је најбољи играч НБА Вестбрук, Харден, Џејмс или Кари, у Европи ће без сумње сви рећи исто – Серхио Љуљ.

Кошарка 23.04.2017 | 11:45
Рубио: Љуљ је европски Кари!
Бек Реал Мадрида блиста ове сезоне, просечно бележи 16,3 поена уз 4,9 асистенција у Евролиги, а посебно је доминантан кад је потребно да неко иступи и спаси Реал.

Пре неколико дана је опет носио "краљевски" клуб у најтежим тренуцима и са 23 поена уз шест проигравања режирао преокрет за победу над Дарушафаком 83:75, на старту плеј-офа.

"Љуљ у Европи игра на нивоу Стефа Карија, као да га је дотакао чаробни штапић. Има огромно самопоуздање, незаустављив је. Тренутно је најбољи играч на континенту. Што се тиче НБА, знам да већ игра за клуб који воли и који је сањао. Ја ћу као пријатељ увек рећи да је најважнија твоја срећа", похвалио је земљака плеј Минесота Тимбервулвса Рики Рубио.

Љуљ статистички није међу најкориснијим играчима Евролиге ове сезоне, испред њега су Богдан Богдановић, Милош Теодосић, Екпе Јудо, Кит Ленгфорд и Нандо де Коло, али ретко ко је долико битан за резултате свог тима као Шпанац у Реалу, који је међу фаворитима за титулу шампиона Европе.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар