ЛЕ: Јунајтед једва избаци Андерлехт, трагедија Шалкеа против Ајакса!

Златно дете Манчестера скинуло Муриња се вешала: Андерлехте, можеш да будеш поносан! Голом Рашфорда у другом продужетку Ђаволи се пласирали у полуфинале Лига Европе - 2:1.  Па, људи, ово је стварно трагедија: Малерозни Настасић одвео Ајакс у полуфинале! Како су Холанђани преживели у Гелзенкирхену вероватно ни њима није јасно!

Фудбал 20.04.2017 | 23:50
ЛЕ: Јунајтед једва избаци Андерлехт, трагедија Шалкеа против Ајакса!
Висио је Манчестер, висио је и Мурињо као бижутерија на танком концу. Морао је енглески гигант против Андерлехта да уђе у продужетак и тера навијаче на Олд Трафорду да грицкају нокте и сећају се срећних времена. Али златно дете Јунајтеда Маркус Рашфорд је рекао - доста!

Голом Маркуса Рашфорда у 109.минуту Ђаволи су успели да савладају храбри Андерлехт 2:1 и пласирају се у полуфинале Лига Европе. Јесте пао после драме, али велики клуб из Брисела нема разлога да пораз после екстра времена схвати као тргедију. Били су храбри гости, билои су храбри и одлични српски репрезентативци Урош Спајић и Иван Обрадовић, али... Славни Мурињо је наставио потеру за Лигом шампиона. Сада је баш близу, јер из трилера изашао као победник.

Како је кренуо меч домаћи навијачи су вероватно помислили да их чека рекласирајуће вече, односно да ће Андерлехт пред очима легендарног сер Алекса Фергусона бити почишћен. Севело је пред мрежом Андерлехта, али је голман гостију Рубен попут хоботнице умирио домаће навијаче. Био је више у ваздуху, него на ногама, али скидао је шутеве.

Против Михтаријана није могао. Замисао Жозеа Муриња да поново у екипу уврсти Златана Ибрахимовића, а Рашфорда поново помери на крило, добила је на потврду већ у десетом минуту.

Сјајно је Рашфорд пробио, одиграо повратну, а јерменски репрезентативац је искусно завршио - 1:0.

Андерлехт је био на коленима, али као у првом мечу у Бриселу, одбио је да падне. Ту се видела снага великог клуба - ма ко шта мислио - Андерлехт то јесте. Почели су да играју гости из Брисела, да комбинују и преносе тежиште игре пред гол Црвених Ђавола. Није успео Ачепонг, али јесте сјајни Алжирац Хани. Како се само некадашњи члан Мехелена снашао после рикошета и неспретне реакције Тимошчука. Као најбољи светски нападачи закуцао је лопту у мрежу Ромера

Био је то погодак самопоуздања за госте. Јесте домаћин био бољи, имао већи посед лопте, али Јунајтеду није било суђено ове вечери да лако прође даље. Одбраном белгијског великана одлично је командовао српски репрезентзативац Урош Спајић, допринос је имао  и леви Иван Обрадовић. Није ишло Тилемансу, али Ибрахимовић, Рашфорд и Фелаини нису успели да спусте мушицу. Бројни покушаји завршили су поред гола... Публика је давала крила домаћину, али ово није била ноћ Златана Ибрахимовића. Промашио је две чисте шансе које обично погађа и затворених очију, на послетку се и повредио.

Међутим, за неколико промашаја у регуларном делу Рашфорд се искупио када је било најважније.

Слом немачког фудбала! И то на трагичан начин. Бајерн је покраден у Мадриду, Борусија из Дортмунда натерана да игра први меч против Монака под утиском бомбашког напада, а со на рану светским првацима сипао је - Ајакс. Најтрофејнији холандски клуб је преживео пакао реванша у Гелзенкирхену и вероватно ни сад ме зна како се пласирао у полуфинале Лиге Европе.

Посебну честитку и велико „хвала“ на њој гости из Амстердама морају да пошаљу на адресу малерозног Матије Настасића. Српски репрезентативац је у шестом минуту другог продужетка, у намери да „очисти“ лопту испред свог петерца у томе и успео, али је имао ту несрећу да она заврши на нози Ника Вергевера који ју је, ни крив ни дужан, послао у мрежу.

За шок на Фелтинс арени и незаслужен пролаз Ајакса, после праве драме - 2:3, први меч 0:2. Даље иде тим Петера Боша због тог једног гола у гостима. Малерозног гола....

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар