Богдан Богдановић: Као кад сам играо за Партизан!

Српског бека амбијент у Атини веома инспирисао и подсетио на дане када је наступао за црно-беле. "Не бих да говорим о себи, ово је велики тимски успех", истакао је.

Кошарка 21.04.2017 | 18:20
Богдан Богдановић: Као кад сам играо за Партизан!
Богдан Богдановић игра најбољу кошарку у каријери!

Српски бек маестрално је почео Топ 8 фазу Евролиге и у прве две утакмице био апсолутни лидер Фенербахчеа на гостовању Панатинаикосу. Његовим сјајним партијама, екипа Жељка Обрадовића задала је Атињанима нерешив задатак и одузела им предност домаћег терена.

Богдан је и у четвртак одиграо феноменално у хали ОАКА и са 25 поена (као и осам скокова и шест асистенција) довео Фенер надомак пласмана на Фајнал-фор.

После утакмице, у разговору за званични сајт Евролиге, српски бек је признао да га је амбијент вратио у дане које је провео у црно-белом дресу.

"Ова атмосфера ме подсећа на период када сам играо за Партизан. Бучна публика, невероватно... Тешко је играти овакве утакмице, али још није готово. Изгубили су две утакмице, то може да се догоди свима и мирамо да останемо мирни", изјавио је Богдановић.

Српски кошаркаш не жели да прима честитке пре пласмана на Фајнал-фор.

"Био је заиста тежак меч, на један посед, Кеј Си Риверс промашио је (24 секунде пре краја) важну тројку за вођство, а ја сам у финишу два пута изгубио лопту. То је кошарка, то је утакмица, некад победите, некад изгубите".

Упитан за свој нападачки учинак, Богдановић је остао скроман и усмерио све заслуге ка екипи.

"Не волим да говорим о себи, играли смо одлично као тим и заиста сам поносан на саиграче". 

Трећи меч четвртфиналне серије биће одигран у уторак, у Истанбулу.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар