Ђоковић: Овакве побједе су ментално битне!

Новак Ђоковић истакао је да игра са превише осцилација на Монте Карлу, али жели да се држи позитивних страна његових наступа.

Тенис 20.04.2017 | 22:10
Ђоковић: Овакве побједе су ментално битне!
Србин је као и у претходном мечу против Жила Симона, и у четвртак против Пабла Карења Бусте имао доста проблема док није стигао до победе.

Савладао је Шпанца у три сета са 6:2, 4:6, 6:4 и пласирао се у четвртфинале турнира, у дану у којем су елиминисани Енди Мари и Стан Вавринка.

"Преживео сам, тако се осећам. Оба меча сам преживео. До последњег ударца нисам знао да ли ћу да победим или изгубим. У оба меча сам се ставио у сличан непријатан положај. Имао сам сет и брејк предности, све је добро функционисало. Али има превише успона и падова, потпуно сам изгубио контролу над својим ударцима. Паблу је расло самопоуздање, играо је брже, меч је лако могао да оде у његовом смеру", рекао је Ђоковић.

Ђоковићев пад је почео у другом сету када му је доста проблема правила позиција сунца, које му је сијало право у очи приликом сервиса и удараца.

"Не бих да испадне да се жалим јер су услови за игру били исти за обојицу, али је на почетку другог сета био чудан угао сунца, а и врло је хладно последњих дана, лопта је спорија, што је више одговарало за Карења Бусту јер он воли кад има више времена да створи поен. Али, све у свему, још једна добра партија са моје стране, држаћу се позитивних страна, ментално ми овакве победе много значе", додао је српски тенисер.

Наредни ривал Ђоковићу је Белгијанац Давид Гофан кога је добио у свих пет АТП сусрета, а изгубио је само егзибициони меч у Лондону прошлог лета.

"Немам право да размишљам превише унапред о могућем пласману, играо сам лоше тенис ове године, ове недеље сам играо добро на моменте. Гофан је одличан играч, константан, брзо се креће по терену, видећемо какви ће услови бити сутра", закључио је Ђоковић.

Ђоковић и Гофан ће играти у петак.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар