Видео: Младом возачу Формуле морали да одсјеку обје ноге послије удеса на стази!

Свет аутомото спорта ужаснут је трагедијом која је задесила малолетног возача Формуле 4, 17-годишњег Билија Монгера, коме су лекари морали да ампутирају обе ноге након удеса током трке на Донингтон парку, стази недалеко од Лестера.  Борба за живот – удес возача Формуле 4 мобилише аутомобилистичку хуманост! У Британији је за Билија Монгера, коме су након удеса ампутиране обе ноге сакупљено 360. 000 евра. Акција се наставља и по свим екипама најбржег циркуса.

Остали спортови 21.04.2017 | 14:45
Видео: Младом возачу Формуле морали да одсјеку обје ноге послије удеса на стази!
Када борба за живот превазиђе спорт, то заиста потврђује да је аутомобилизам и дан-данас један од најопаснијих спортова на свету. Возачу Формуле 4, седамнаестогодишњем Билију Монгеру, десио се удес након кога је наступила борба за његов живот. Наиме, млади аутомобилиста је изгубио много крви, а лекарима није преостало ништа сем да му ампутирају обе ноге након удеса на Донингтон парку недалеко од Лестера.

Удес се десио тако што је Монгер налетео у пуној брзини на болид који је због квара стајао на стази. Још увек није јасно како је дирекција трке дозволила да се болиди крећу, односно да због угрожене безбедности на стази не буде истакнуто упозорење, жута или црвена застава. Како било, медицинске службе су младог возача хеликоптером пребациле у болницу.

Несрећни младић је, возећи свој болид, налетео на други, коме је током надметања у недељу мотор отказао па се зауставио на стази баш када је 17-годишњак наилазио.

Овог момка су медицинске службе извукле из слупаног возила, хеликоптером је одмах пребачен у болницу, а тамо су доктори морали да прибегну ампутацији обе ноге, које су потпуно биле смрскане у несрећи.

За само 24 часа, британска, потом и светска аутомото јавност, успела је да скупи чак 360.000 евра за његов опоравак, а многима се нарочито допао потез аса Формуле 1, Џенсона Батона, који се међу стотинама донатора извојио прилогом од 15.000 фунти (око 18.000 евра) и поруком:

"Загрли ту љубав породице и пријатеља у овим тешким данима, опорави се брзо, другар".



Извор: блиц.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар