Анализа: Шта Партизан ради када не иде...?!

Прекиди и њихова разноврсност постали су моћно оружје црно-белих под командом Марка НИколића.

Фудбал 20.04.2017 | 22:30
Анализа: Шта Партизан ради када не иде...?!
Из фабрике "Земунело" изашао је још један производ. Његова унапређења верзија.

Умео је Марко Николић пре две сезоне да Партизанове резултате базира, између осталог, на прекидима, али је наспрам себе имао човека који га је у том сегменту резултатски надмашио. Славишу Стојановића, тадашњег тренера Црвене звезде. Сад нема такву конкуренцију. Има, и даље, рецепт, како се праве резултати, па је на фудбалско тржиште пласирао продукт под називом "прекид игре 2016/2017". 

Потрошачи су навијачи црно-белих, лишени бриге ако њиховом тиму не иде из "отворене игре", јер ће гол, пре или касније, дати кад она стане. Тако је било у вечитом дербију (стрелциЛеонардо из слободног ударавца и Тавамба после корнера), чиме је улепшана збирка погодака које је екипа из Хумске постигла на овај начин.

Конкретно: у актуелној сезони Партизан је дао 69 голова у првенству (62)  и купу (седам), од тога је чак 25 пало после прекида!

Специјалном оружју, тако моћном у савременом фудбалу, Партизанови фудбалери прибегавају кад не могу пасом, акцијама као ло лоју или на начин који се публици више допада да стигну у казнени простор противника. Онда се ослоне на позициону игру и нема бриге. Штавише, од тих 25 голова чак 14 је пало при неповољном резултату за црно-беле. Док је нерешено или кад ривал води, што се може тумачити двојако: да "План А" често не функционише, као и да увек постоји "План Б".

Алтернативни начин угрожавања противника најубојити је из ваздуха. После корнера. Тако је Партизан десет пута матирао ривале. Шест комада дао је из једанаестераца, а пет директним шутевима из слободних удараца (све Леонардо). Још три гола су последица центарушева из слободњака, док је једном и индирект био делотворан за црно-беле (Ђурђевић у четвртфиналу купа против Вождовца).

Као што су лидери екипе у већини статистичких категорија, тако су се Леонардо да Силва Соза иУрош Ђурђевић позиционирали и као најпрецизнији приликом прекида. Бразилац је дао осам голова док игра мирује, новопечени А репрезентативац Србије седам, по два имају Валери Божинов и Леандре Тавамба, док су једном били прецизни Немања Михајловић, Никола Миленковић, Мирослав Радовић, Немања Милетић, Бојан Остојић и Никола Ђурђић.

А свега тога не би било без центаршутева Марка Јанковића, Алена Стевановића или СашеМарјановића, способних да наместе шансу. Често и гол.

Широк спектар могућности кад не иде...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар