Ни М, ни С, ни Н!

90 минута без примљеног гола против Барселоне - подвиг. 180 минута - уметност одбране.

Фудбал 20.04.2017 | 23:00
Ни М, ни С, ни Н!
Једну од најопаснијих навала у историји фудбала - Лео Меси/Луис Суарез/Нејмар - навијачи Барселоне поносно зову МСН.

Ова три слова синоним су за голове и то много голова.

Утолико, када одиграте 90 минута против Барселоне и не примите погодак, то можете сматрати подвигом. Али, када одиграте 180 минута против Барселоне и не примите погодак, то можете сматрати уметношћу.

Фудбалери Јувентуса, а пре свих штопери Ђођро Кјелини и Леонардо Бонући, односно легендарни голман Ђанлуиђи Буфон, други су тим у историји Лиге шампиона који је сачувао мрежу у два меча са славном Барселоном, која је у среду увече први пут у овом такмичењу под вођством одлазећег тренера Луиса Енрикеа одиграла меч на "Камп ноу" стадиону без постигнутог гола.

"Вера и карактер били су нам на високом нивоу, док нам је велико самопуздање донело крила да комфорно елиминишемо један од најбољих тимова света. Знао сам да имамо велике шансе да одемо у полуфинале после победе од 3:0, али искрено нисам очекивао да ћу остварити 'клин шит' и на Ноу Кампу", рекао је Буфон за "Спорт Медиасет".

Жива легенда Јувентуса, италијанског и светског фудбала може да се похвали да је вероватно једини голман на свету против којег је Меси играо више од једном, а да га није савладао.

Како је објаснио, против нападачког и ефикасног тима као што је Барселона увек може да се очекује један или два гола у својој мрежи.

"Чињеница да смо оставили Барселону без гола у 180 минута значи да смо били веома добри. Не смемо да станемо да напредујемо, то зависи од нас, а судбина ће одлучити да ли ћемо узети трофеј Лиге шампиона".

Други стуб одбране Леонардо Бонући, као по навици, одиграо је беспрекорно у Каталонији.

"Знали смо да ће нас напасти, ризиковали су са само неколико одбрамбених играча, али били смо јединствени у одбрани, за шта велике заслуге имају Дани Алвес и Манџукић, због пресинга на боку. Показали смо да смо велики тим и сада смо на три корака од пехара. Сада сваки противник мора да се плаши Јувентуса", поручио је стамени штопер.

Поред Јувентуса, у полуфиналу Лиге шампиона играће Реал Мадрид, Атлетико Мадрид и Монако.

Жреб је у петак у подне.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар