ЕЛ: Дарушафака испустила +12, Љуљ је краљ Мадрида!

Кошаркаши Реал Мадрида савладали су Дарушафаку 83:75 и повели 1-0 у полуфиналу плеј-офа Евролиге.  Мирисало је на чудо Дарушафаке, али и остало на томе: Ствари су једноставне, побеђује екипа која има Љуља! Краљевићи су морали да олабаве кравату која их је стезала око врата, није им било пријатно, али је мадридски трон остао одбрањен - 83:75.

Кошарка 19.04.2017 | 23:24
ЕЛ: Дарушафака испустила +12, Љуљ је краљ Мадрида!
Турски тим је одиграо сјајну у првих 15 минута када је стигао до 12 поена предности, али Реал успева да већ до полувремена смањи на само пола коша заостатка.

У другом делу Мадриђани преузимају контролу, те предвођени Серхијом Љуљом преокрећу на +14 средином последњег периода, али меч решавају тек у последња три минута.

Љуљ је опет био кључни фактор "краљевског" клуба, меч је завршио са 23 поена за 26 минута, те имао и шест асистенција.

Најбоље га је пратио центар Густаво Ајон са 14 поена, док су по девет додали Отело Хантер и Ентони Рендолф, који је имао и седам скокова.

Дарушафаку је предводио Бред Вонамејкер са 21 поеном, 15 је додао Вил Клајбурн, а 11 је убацио Лук Харангоди.

Други меч на програму је за два дана, такође у Мадриду, а серија се игра на три победе.

Прво - видели смо колико је Дарушафака опасна екипа. Друго - поново се уверили колико је Серхио Љуљ страшан кошаркаш. Треће, можемо да закључимо колико гледамо мале разлике између екипа ове сезоне у Евролиги. Краљ се мучио против осмопласиране Дарушафаке, морао је током прве две четвртине да олабави кравату која га је стезала око врата, али је потом засукао рукаве, збацио одору са себе и добио први меч у четвртфиналној серији с 83:75 за вођство од 1:0.

На минут и по пре краја Дарушафака је била на четири разлике заостатка, тада је Љуљ дао важне поене после изнуђеног фаула. Потом је Вонамејкер дао поене уз бацање и у последњи минут смо ушли са три поена предности Реала. Тада је свака лопта ишла на Љуља, који је забио копље у срце Дарушафаке на 35 секунди пре краја меча.

У судару првопласираног и осмог на табели после лигашког дела нисмо очекивали овако тесан обрачун, али се још једном показало колико су све екипе у Евролиги снажне и блиске по квалитету. Реал је био апсолутни фаворит, али је било свакако, само не лако за Краљеве који су морали да раде све до последњег минута како би зарадили прву победу у серији.

Најефикаснији у домаћем тиму био је наравно Љуљ са 23 поена, док је код гостију најбољи био Бред Вонамејкер са 21 поеном.

Меч је свакако почео на неочекиван начин. Дарушафака је после првих 10 минута игре имала осам разлике, током друге деонице и чак 11. Нису се уплашили пулени Дејвида Блата, ушли су у меч растерећено, знајући како су дошли до четвртфинала и ту ухватили Реал на спавању уз добру игру Бреда Вонамејкера.

Ипак, Краљ не би био то што јесте да нема добру психу. Пабло Ласо је наредио мирноћу, наредио је да не сме бити брзања нити панике и то се видело на паркету.

Главни генерал Љуљ држао је војску на окупу, а Реал се до полувремена вратио на само бод разлике. То је у психолошком смислу давало подстицај домаћину да све ипак држи под контролом, а до предности је Реал уз добру игру Густава Ајона дошао током треће деонице.

Можда је неко очекивао да Дарушафака ту падне, али се то није догодило. Показали су Турци да имају квалитетан састав направљен од скупих играча са циљем да иду далеко. Уз помоћ техничке Љуљу због симулирања држали су меч у егалу.

Међутим, у последњих 10 минута Дарушафака није имала снаге за преокрет. Ипак, и поред пораза тим Дејвида Блата има доста тога позитивног да извуче из ове утакмице. Није баш да нема шансе у серији.  Али су оне свакако мале. 

Ипак је Реал Мадрид са друге стране.

ЕВРОЛИГА - РЕЗУЛТАТИ

Уторак:

ЦСКА - Басконија 98:90
/Теодосић 22 - Ларкин 17/

Панатинаикос - Фенербахче 58:71
/Риверс 16 - Богдановић 23/

Среда:

Олимпијакос - Анадолу Ефес 87:72
/Манцарис 14 - Ханикат 17/

Реал Мадрид - Дарушафака 83:75
/Љуљ 23 - Вонамејкер 21/

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар