Кренуо је лов на несрећног Тевеза!

Да ли сте знали да постоји откупна клаузула од 6. 300. 000 евра?! Постоји сасвим реална могућност да легендарни нападач овог лета промени клуб. . .

Фудбал 21.04.2017 | 16:30
Кренуо је лов на несрећног Тевеза!
Најплаћенијем фудбалеру света Карлосу Тевезу не цветају руже у Кини, о томе смо већ писали - човек слабо једе данима, не разуме језик, повукао се у себе - а нове информације кажу да постоји сасвим реална могућност да Аргентинац већ овог лета промени средину. 

Чувши шта се дешава са Тевезом, први човек Боке Јуниорс Данијел Ангелићи одмах је реаговао, најавио пут у Шангај и разговоре са Карлитосом, откривши притом да је клуб приликом продаје своје легенде задражао право да га за одређену суму новца врати. Ради се дакле о класичној клаузули...

"Ако мене питате, волео бих да га вратимо. Волео бих да вратимо чак и само једну његову ногу. Заказао сам већ пут у Кину у августу. Планирам да се тада видим са њим. Попричаћемо о свему, па и могућности да га откупимо", казао је Ангелићи за ЕСПН. 

Шангај је у јануару платио Тевеза 10.500.000 евра и притом га учинио најплаћенијим фудбалером света. Први извештаји говорили су да ће Аргентинац зарађивати чак баснословних37.000.000 по години, али касније се испоставило да је та цифра значајно мања... У сваком случају, Анчелићи је открио да по том уговору Бока после годину дана може да вратиТевеза тако што ће да рефундира Шангају 60 одсто вредности траансфера, што ће рећи6.300.000 евра.  

"Знам да је отишао тек недавно и упознат сам с оним што је потписао. Ипак, уверен сам да у августу можемо да преговарамо. Исто тако, знам ћемо морати да поштујемо сваку одлуку њега и његове породице. Моја обавеза као председника Боке јесте да напорно радим и створим услове да се он врати", подвукао је Ангелићи. 

Први човек славног аргентинског клуба такође је казао да Бока има план да 2018. године нападне Копа Либертадорес и да би и то могао да буде велики мотив Тевезу да се врати, јер би одлазак у пензију с највреднијим клупским трофејом после европске Лиге шампиона био нешто о чему машта сваки Јужноамериканац. 

Да новац није проблем Ангелићи је ставио до знања свима рекавши да не постоји дилема да ли треба задржати Рикарда Сентуриона (24) - позајмљено лево крило из Сао Паула, тренутно један од најбољих играча Боке - или вратити Карлоса Тевеза. 

"Такав избор не постоји. Желим их обојицу. Имамо новац и за једног и за другог", закључио је Ангелићи.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар