ЕЛ: Олимпијакос доминантан, Милутинов играч меча!

Кошаркаши Олимпијакоса убедљиво су савладали Анадолу Ефес 87:72, за вођство у четвртфиналу плеј-офа Евролиге.  Пажња, пажња - Олимпијакос држи час кошарке! Милутинов одличан пред очима Спарса! Српски центар одиграо квалитетно у победи црвено-белих за 1:0 у четвртфиналној серији Евролиге.

Кошарка 19.04.2017 | 22:00
ЕЛ: Олимпијакос доминантан, Милутинов играч меча!
Грчки шампион је контролисао меч од самог старта, од 8:7 кренуо да повећава разлику која је расла до осам поена у првој, преко 14 у другој, до максималних 19 поена у последњој четвртини за сигурнуз победу.

Олимпијакос је имао петорицу играча са двоцифреним учинком, најефикаснији је био Вангелис Манцарис са 14 поена уз шест скокова, док је дабл-дабл забележио Јоргос Принтезис са по 11 поена и ухваћених лопти.

Ерик Грин је додао 13 поена, а 11 Никола Милутинов који је имао и седам скокова, док је Василис Спанулис убацио десет уз седам асистенција.

Ефес су предводили Тајлер Ханикат са 17 поена и десет скокова, Томас Ертел са 14 и Џејсон Грејнџер са 12 поена, док је потпуно одсечен од игре био Брајант Данстон.

Други меч на програму је за два дана, такође у Пиреју, а серија се игра на три победе.

Црвено-бели из Пиреја показали су турском саставу шта значи имати камару нагомиланог искуства. Показали су им како се игра тимски, како се контролише утакмица, како се реагује у кризним моментима и остаје миран када гори под ногама. Зато и резултат 87:72. Рутински одрађен посао. Хладнокрвно. Професионално.

Био је то ритам меча баш како одговара домаћину. Помало успорен, са релативно мањим бројем поена, јаким одбранама. Али је константно држао противника на разумној даљини. И показао ко је главни.

У таквом мечу одлично се показао и Никола Милутинов који је дао 11 поена, имао седам скокова (четири офанзивна) и две асистенције за укупан индекс корисности од 20 - највећи у свом тиму. Бројке генерално нису претерано импресивне и не показују колико је био важан за игру домаћина. Био је најбољи играч у првом полувремену, а посебно ће му то бити важно јер је меч са трибина пратио генерални менаџер Сан Антонио Спарса Ер Си Бафорд. Гледао је Милутинова и Јогоса Принтезиса и ово му није први пут да долази у Пиреј.

Најефикаснији је био Манцарис са 14 поена, док се код гостију истакао Ханикат са 17 поена.

Константно је Олимпијакос играо тимски, лопта се делила, није било себичности, а то је могло да се види и у статистици јер све до последње деонице црвено-бели из Пиреја имали су само два двоцифрена играча, а већина носилаца имала је од шест до девет датих поена. Са друге стране најбољи је био Томас Ертел који је вукао више од осталих.

У агресивној одбрани Анадолу Ефес није успевао да се снађе. Домаћин је имао превише меса у рекету кроз које Турци нису имали пролаз. Олимпијакос је уз све то одлично шутирао за три поена, па када год би гости показали зубе уследила тројка Спанулиса, Принтезиса илиМанцариса.

Ипак, иако је предност Пирејаца ишла и до 18 разлике у току треће деонице, Ефес је добрим шутем са дистанце успевао да пробије оклоп домаћина и дође у позицију да има шта да тражи на 10 разлике минуса и нешто више од седам минута пре краја.

Ипак, када је било најважније Олимпијакос је реаговао, са неколико добрих одбрана и контранапада дигао предност и лако дошао до 1:0 у серији. Прави час кошарке.

Олимпијакос је невероватно снажна и искусна екипа.

ЕВРОЛИГА - РЕЗУЛТАТИ

Уторак:

ЦСКА - Басконија 98:90
/Теодосић 22 - Ларкин 17/

Панатинаикос - Фенербахче 58:71
/Риверс 16 - Богдановић 23/

Среда:

Олимпијакос - Анадолу Ефес 87:72
/Манцарис 14 - Ханикат 17/

21.00: Реал Мадрид - Дарушафака 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар