Анализа - Крај лета у бизнис класи: Како је мали клуб доказао да много вриједи?!

Фудбалски сан није угасио очајан учинак у Премијер лиги ове сезоне, он је завршен тек синоћ, након историјског похода у елитном клупском такмичењу.

Фудбал 21.04.2017 | 00:00
Анализа - Крај лета у бизнис класи: Како је мали клуб доказао да много вриједи?!
Многи су након Лестеровог очајног старта у овој сезони нагло пресавили табак и почели да оспоравају све оно што су Лисице урадиле у прошлој сезони. Титула коју су освојили називана је случајном, чак и намештеном, али је онда тај исти тим свима још једном ставио до знања да у себи има шампионску нит. Лестер се са истим тим Џејмијем Вардијем, Ријадом Марезом, Весом Морганом и Денијем Дринквотером до последњег даха синоћне утакмице са Атлетиком из Мадрида на Кинг Пауер стадиону борио за продужетак европског пута и херојски погинуо.

Фудбалски сан није угасио очајан учинак у Премијер лиги ове сезоне, бајка је завршена тек синоћ, након историјског похода у елитном клупском такмичењу. Безобразлук који их је красио прошле сезоне, ове су искористили само у Лиги шампиона, док су у првенству дуго ишли против себе и Ранијерија, а тек након његовог одласка коначно су прекинули штрајк у свлачионици и показали због чега са собом још увек носе титулу званичног шампиона Енглеске.

Освајање првог места у Групи Г многи су карактерисали као последицу окршаја са недовољно квалитетним противницима, што донекле и јесте тако, али шта онда рећи за осмину финала, где су елиминисани специјалисти нокаут фазе европских такмичења из Севиље. Нико екипи Крега Шекспира ни тада, баш као ни против Атлетико Мадрида, није давао готово никакве шансе, али је она умало приредила два велика чуда.

Шекспир је с разлогом зарадио серију хвалоспева на свој рачун због феноменалног низа резултата, али је јасно да је овај тим преломио сам у себи и решио потврди квалитет.

“Можемо да будемо поносни због игре и свега онога што смо урадили у овом такмичењу. Било је лудо! Пре пет година нисмо били ни близу овога где се сада налазимо. Ово је било посебно путовање. Сада када смо осетили како све то изгледа ово ће пробудити још већу глад у тиму. Надам се да следеће сезоне можемо да направимо нови искорак и вратимо се у Лигу шампиона”, рекао је темпераментни Дринквотер.

Многи на Кинг Пауер стадиону вероватно још увек нису ни свени колику су заправо привилегију имали што су се ове сезоне нашли у прилици да заиграју у Лиги шампиона, јер је заиста тешко више очекивати да ће Челси, Манчестер јунајтед и остали енглески гиганти себи дозволити да им се у борбу за излазак на велику сцену поново умеша још неки путник без карте за бизнис класу.

Лисицама би могла да буде пресудна баш следећа сезона, а кључно баш ово лето, јер ће многи истакнути првотимци из ове две сезоне пожелети да заиграју на већој позорници и јачим тимовима, као што је то урадио најбољи играч овог тима из прошле сезоне Н'Голо Канте. Лестер ће бити пред великим испитом, јер ће морати свима да докаже да је израстао у стабилан клуб и да није само један од оних који су протутњали Премијер лигом и нестали без трага.

“Цео клуб, од навијача, играча и власника може да буде изузетно поносан. Није дискредитујуће када будете елиминисани од тима таквог калибра. Рекао сам играчима морају да желе више од овога што су учинили и они су се сложили са тим. Сви играчи желе да играју на највишем нивоу, а Лига шампиона је тај највиши ново. Ипак, прво морамо да се вратимо победничким навикама у Премијер лиги”, рекао је Шекспир.

Лестерови навијачи су на прву шампионску титулу чекали 132 године, а на нови излазак на евросцену од септембра 2000. године и елиминације од Црвене звезде у првом колу Купа УЕФА. Нова толика пауза би била дефинитивно предугачка Лисице, јер би то значило да би клуб поново морао да крене од самог почетка.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар