Обрадовић: Нисам хтио да се ово деси!

Тренер Фенербахчеа Жељко Обрадовић врло је емотивно доживео прву победу у ОАКА Арени.

Кошарка 19.04.2017 | 21:20
Обрадовић: Нисам хтио да се ово деси!
Његов тим је савладао Панатинаикос 71:58, у првом дуелу четвртфинала Евролиге и преузео предност домаћег терена.

"Утакмице плеј-офа су овек веома тешке, напорне, нарочито за мене. Нисам желео да играмо против ПАО, то је врло емотивно за мене. Желим да им се захвалим на пријему", рекао је Обрадовић који је са ПАО пет пута био првак Европе.

Фенер је до тријумфа у Атини стигао великим преокретом у другом полувремену, које је почео са 16 поена заостатка.

"Одиграли смо веома, веома лошу другу четвртину. Лако смо губили лопту, десет пута у првом полувремену, нисмо се ни трудили да играмо одбрану. Играли смо без фаула док је ПАО лако постизао поене. О томе сам говорио играчима на полувремену у свлачионици. Рекао сам им да изађу агресивнији. Променили смо нашу одбрану том агресивношћу, јер су они постигли само 16 поена у другом полувремену. То, наравно, није нормално, с обзиром на њихов квалитет, али се деси понекад. Игра у одбрани нам је донела самопоуздање у нападу, такође. Постигли смо неколико лаких кошева из контранапада, почели да пробијамо, и још једном захваљујући агресивности променили утакмицу", анализирао је утакмицу тренер Фенера.

Други меч на програму је у четвртак, такође у ОАКА, а игра се на три победе.

"Довољно смо искусни да знамо да је ово само прва утакмица. Знамо да ће и нама и ПАО бити тешко, резултат ништа не мења јер ако желиш на Ф4 мораш да добијеш три меча. Наглашавам, неће бити лако ни нама ни њима. Очекујем веома тешку утакмицу опет у четвртак", закључио је Обрадовић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар