Јокића нови уговор кочи да заигра за репрезентацију?!

Изашли нови детаљи. . . !

Кошарка 20.04.2017 | 13:15
Јокића нови уговор кочи да заигра за репрезентацију?!
Не смирују се страсти у Србији када је реч о могућности да Никола Јокић не заигра за репрезентацију Србије на Европском првенству у септембру.

После најаве да прва звезда Денвера неће играти, потом и изјаве младог Сомборца да тек треба да размисли шта ће радити предстојећег лета, сада су се појавили нови детаљи који дају превагу ка томе да Јокића нећемо гледати у дресу националног тима. 

Наиме, према сазнањима Вечерњих новости, на путу Јокићевог одазивања на позив селектора Александра Ђорђевића стоји - нови уговор с Денвером. 

Како ствари стоје, у Денверу су се озбиљни намерили да са Јокићем продуже сарадњу још овог лета и учине га апсолутно најплаћенијим играчем у тиму! Јокић је у овом тренутку међу слабије плаћеним појединцима с годишњим примањима од око 1.300.000 евра, а актуелни уговор истиче му наредног јуна. 

Како се наводи, Денвер ће тако покушати да „посаветује“ Јокића да одустане од репрезентативне акције овог лета. 

Мада као опције постоје осигурања која ФИБА и НБА уплаћују да би играчи могли да се посвете обавезама у националном тиму, проблем је тај што би осигурање важило за постојећи уговор. Не и за онај који би евентуално био потписан овог лета. Јер, исти би постао активан тек када истекен садашњи. Дакле, од наредног јуна. 

С тим на уму, руку на срце, Денвер има право да се заштити, сачува своју прву звезду и затражи од Јокића да евентуално одустане од националног тима. С обзиром да клуб у сомборском центру види центар комплетног пројекта за будућност. 

Подсетимо, донекле сличних проблема имао је и Бобан Марјановић прошле године, када је требало да потпише уговор са Детроитом. Тада горостасног центра није било у националном тиму...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар