С Днем Рождения Мари́я!

Лепа Маша данас пуни 30 година и то ће јој бити један од најдражих рођендана, будући да се за неколико дана враћа тенису после 15 месеци суспензије.

Тенис 19.04.2017 | 17:45
С Днем Рождения Мари́я!
Марија Јурјевна Шарапова данас слави 30. рођендан. Лепа Рускиња рођена је 19. априла 1987. године у Њагању, градићу у близини реке Об.

Познато је да је Маша још као клинка, са шест година, напустила Русију и на препоруку Мартине Навратилове преселила се у САД, како би напредовала у тенису.

До сада је освојила 35 WТА титула, укључујући и све гренд слемове, била је светски број један, победница завршног турнира сезоне, а има и сребрну олимпијску медаљу са Олимпијских игара у Лондону 2012. године.

Осим у тенису, успешна је и у бизнису. Дуги низ година је заштитно лице компаније Нике, произвођача рекета Хеад и још неких великих фирми, а поседује и сопствени бренд слаткиша под називом "Шугарпова". Марија има и хуманитарну фондацију под својим именом.

Руска тенисерка, која живи на Флориди, од прошлог јануара је ван тениских терена због коришћења недозвољене стимулативне супстанце мелдонијум, коју је унела кроз лек који је годинама узимала.

Марија ће најпре прославити 30. рођендан, а онда се упутити у Немачку, где ће учествовати на турниру у Штутгарту, првом после истека казне.

Међународна тениска федерација суспендовала ју је на две године, након што је откривено да је била позитивна на анти допинг контроли на Аустралијан Опену прошле године, али јој је Суд за спортску арбитражу у Лозани смањио казну на 15 месеци.

Казна јој истиче 26. априла, баш на дан када ће и заиграти први меч на турниру у Штутгарту. Организатори тог турнира упутили су јој специјалну позивницу још пре неколико месеци са великим задовољством, будући да је у Штутгарту освајала титулу три године заредом, од 2012. до 2014.

Марија Шарапова била је у краткој вези са чланом групе Мароон 5, Аленом Левином, потом се виђала са америчким телевизијским продуцентом Чарлијем Еберсолом, "шушкало" се о њеној наводној вези са Новаком Ђоковићем, 2011. после две године забављена верила се са словеначким кошаркашем Сашом Вујачићем, али је веза окончана 2013, а потом је излазила и са колегом Григором Димитровим. И та веза није потрајала, па су раскинулу у јулу 2015, након чега јавност није сазнала за неку њену нову романсу.

Лепа Машо, срећан рођендан!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар