Нетси у Москви, Јута и даље вреба, Амери тврде сљедеће...

Нападачки, Тео је накреативњи на планети! "Крис Пол је играч за Кућу славних, али ако гледамо само карактеристику додавања, Теодосић је можда и најкреативнији додавач данашњице. Бриљантни офанзивни играч и ултратакмичар", стоји у колумни новинара ЕСПН.

Кошарка 19.04.2017 | 22:45
Нетси у Москви, Јута и даље вреба, Амери тврде сљедеће...
Не престају похвале на рачун Милоша Теодосића. Само дан пошто су амерички медији објавили изјаву Генералног менаџера Бруклин Нетса Шона Маркса у којој је поручио да је капитен српске кошаркашке репрезентације једна од мета тима из градске области Њујорка, аналитичар угледног ЕСПН Фран Франшиља посветио је редове плејмејкеру ЦСКА. 

Он је, између осталог, изјавио да би Теодосићу савршено било да предстојећег лета обуче дрес Јуте Џез. Франшиља је подсетио јавност на Теодосићеве пријатељске односе с тренером Џезера - Квином Шнајдером. 

"Својим годинама, статусом који има, он ће се савршено уклопити у систем где ће му људи дати лопту у руке и дозволити му да игра онако какав је он - један од најбољих пик'н'рол играча на планети. Могао бих Теодосића да видим у систему тренера Кенија Аткинсона(тренера Бруклина прим. аут.). Тренер Аткинсон разуме европску игру, темпо и простор", пише Франшиља
и наставља:

"Нападачки, он је један од најбољих додавача на свету, чисто из нападачког угла гледања. Крис Пол је играч за Кућу славних, али ако гледамо само карактеристику додавања, Теодосић је можда и најкреативнији додавач данашњице. Бриљантни офанзивни играч и ултратакмичар".

Затим је подуже мишљење о Теодосићу дао и већ поменути ГМ Бруклина - Шон Маркс.

"Прошли пут када сам био у Европи, погледао сам бар осам различитих тимова. Мој асистент Трајан Ленгдон је такође био у потрази за играчима, сада ће ићи поново и погледаће још десет клубова. Тако да гледамо гомилу играча. Било би неодговорно од нас када бих рекао да имамо само једног човека на уму", истиче Маркс и напомиње:

"Најважније нам је да чујемо тренеров глас, као и његовог стручног штаба. Зато једва чекамо да чујемо шта Кени и његови људи имају да кажу о томе којег слободног агента или играча са Драфта да доведемо. Ипак ће, на крају, они радити с њима".

Чекајући лето...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар